Кога да посетим Тайланд?

Тайланд е разположен в зоната на тропичния климат и годината условно може да бъде разделена на три основни периода: горещо лято – от март до май, сезонът на дъждовете с много слънчеви дни – от юни до септември и прохладният сезон – от октомври до февруари.

Най-подходящото време, в което можете да посетите страната е между ноември и февруари, най-вече защото през тези месеци не е твърде горещо, а валежите са най-малко. Този период също съвпада със сезона на националните и регионални фестивали, които ежегодно привличат туристи от различни кътчета на света.

В случай, че възнамерявате да се насочите към планините в северните провинции, най-удачно време е горещият сезон – от март до май и началото на дъждовния сезон – от юни до юли. Ако искате да посетите североизточната и централна част на Тайланд, добре е да избягвате периода от март до май, тъй като температурите тогава скачат над 40 &deg, С през деня. Островите и плажовете в южната част на страната са чудесен избор за отдих по това време, когато в останалата част на Тайланд е ужасно горещо.

Активният туристически сезон в Краслството започва от ноември и приключва в края на март. Ако не обичате да почивате в пренаселените с туристи места и желаете да се възползвате от изгодните цени през ниския туристически сезон, е добре да пътувате между април и юни или септември и октомври, които са най-слабо посещаваните периоди.

Обща информация за Тайланд
Пари и разходи за Тайланд
Дестинации в Тайланд

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*