Тайланд – Информация за Туристи, Забележителности и Оферти за Почивка

Кога да посетим Тайланд
Пари и разходи за Тайланд
Дестинации в Тайланд

Земя на свободата – това символизира името на тази очарователна страна, завладяваща с богатата си древна култура, безброй будистки храмове и неповторимата тайландска кухня. Природата й е толкова екзотична и неописуемо красива, че буквално оставаме без дъх. Наричаме я често „страната на усмивките”, защото тук срещаме искрени усмивки навсякъде. Тайландците са изключително мили хора, които посрещнат туристите винаги с усмивка и ги даряват с най-сърдечното гостоприемство.

Тайланд е прочут и с възможностите си за шопинг. Пазаруването в страната се превръща в истинско забавление. Освен в големите търговски центрове, където цените са фиксирани, навсякъде другаде е прието да се пазарите за цената. Нощните и улични пазари предлагат богато разнообразие от ръчно изработени изделия, дрехи, платове, копринени, памучни и кожени изделия, всички те на неустоими цени, които самите вие можете да договорите с усмивка.

Местоположение

Кралство Тайланд е разположенo в Югоизточна Азия на територия от 510,000 кв.км. На изток страната граничи с Лаос и Камбоджа, на юг с Тайландския залив и Малайзия, а на запад с Андаманско море и Мианмар. Населявано от над 60 милиона души, Кралството се намира на пътя между Индия и Китай, известно до 1949 г под името Сиам.

Население

Населението на Тайланд наброява близо 65 хил. жители. Над 80% от местните са тайландци, 12 % китайци, близо 4 % малайци и други. Официалната религия в страната е будизмът – 95 % от местното население са будисти, а 4% са мюсюлмани, които са концентрирани предимно в южните части на страната. Официалният език е тайландският.

Национална кухня

Тайланд е популярен не само с екзотичната си красота, но и с богатата си пъстроцветна кухня. Тайландската храна споделя философията на баланса между петте фундаментални вкуса – люто, кисело, солено, сладко и горчиво. С екзотичнта си смес от вкусове и стилове, тя комбинира най-доброто от китайската и индийската кухня, запазвайки отличителните си черти.

Типични кулинарни изкушения са лютата супа Tom Yum, приготвена от традиционни зеленчуци и месо или риба, също така ястия, приготвени на пара – например миди в сос къри, пържени ястия – риба с джинджифил; гореща салата и др. Пикантните сосове придружават всяко ястие. За десерт има богато изоблие от всевъзможни пресни плодове –  папая , манго, дуриан и др.

Визи:

Българските граждани, които предприемат пътуване до Тайланд е необходимо да кандидатстват за виза в тайландското почетно консулство в София или в посолството на Кралството в румънската столица Букурещ. За целта те следва да притежават задграничен паспорт, валиден минимум шест месеца от датата на подаване на документите за виза; попълнен формуляр; актуална цветна снимка; копие от закупен самолетен билет; платена такса за туристическа виза.

Контакти на Почетното консулство на Кралство Тайланд в София:

София 1000, ул. "Парчевич" 42
Тел. (02) 9600933, Факс: (02) 9600932
Емейл: office@thaiconsulate-bg.com
Уеб сайт: www.thaiconsulate.bg

Контакти на Посолството на България в Банкок, Кралство Тайланд:

83/24 Soi Wireless 1
Wireless Road, Lumpini, Pathumwan
Bangkok 10330, Thailand
Tel. (+66)-2627-3872; 627-3873
Fax. (+66)-2627-3874
e-mail: bulgemth@csloxinfo.com

Провери и Намери Най-Ниската Цена Сред 1 206 987 Места за Настаняване по Целия Свят:

Booking.com онлайн хотелски резервации

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар