Тайланд – Информация за Туристи, Забележителности и Оферти за Почивка

Booking.com

Земя на свободата – това символизира името на тази очарователна страна, завладяваща с богатата си древна култура, безброй будистки храмове и неповторимата тайландска кухня. Природата й е толкова екзотична и неописуемо красива, че буквално оставаме без дъх. Наричаме я често „,страната на усмивките“,, защото тук срещаме искрени усмивки навсякъде. Тайландците са изключително мили хора, които посрещнат туристите винаги с усмивка и ги даряват с най-сърдечното гостоприемство.

Тайланд е прочут и с възможностите си за шопинг. Пазаруването в страната се превръща в истинско забавление. Освен в големите търговски центрове, където цените са фиксирани, навсякъде другаде е прието да се пазарите за цената. Нощните и улични пазари предлагат богато разнообразие от ръчно изработени изделия, дрехи, платове, копринени, памучни и кожени изделия, всички те на неустоими цени, които самите вие можете да договорите с усмивка.

Местоположение

Кралство Тайланд е разположенo в Югоизточна Азия на територия от 510,000 кв.км. На изток страната граничи с Лаос и Камбоджа, на юг с Тайландския залив и Малайзия, а на запад с Андаманско море и Мианмар. Населявано от над 60 милиона души, Кралството се намира на пътя между Индия и Китай, известно до 1949 г под името Сиам.

Население

Населението на Тайланд наброява близо 65 хил. жители. Над 80% от местните са тайландци, 12 % китайци, близо 4 % малайци и други. Официалната религия в страната е будизмът – 95 % от местното население са будисти, а 4% са мюсюлмани, които са концентрирани предимно в южните части на страната. Официалният език е тайландският.

Национална кухня

Тайланд е популярен не само с екзотичната си красота, но и с богатата си пъстроцветна кухня. Тайландската храна споделя философията на баланса между петте фундаментални вкуса – люто, кисело, солено, сладко и горчиво. С екзотичнта си смес от вкусове и стилове, тя комбинира най-доброто от китайската и индийската кухня, запазвайки отличителните си черти.

Типични кулинарни изкушения са лютата супа Tom Yum, приготвена от традиционни зеленчуци и месо или риба, също така ястия, приготвени на пара – например миди в сос къри, пържени ястия – риба с джинджифил, гореща салата и др. Пикантните сосове придружават всяко ястие. За десерт има богато изоблие от всевъзможни пресни плодове – папая , манго, дуриан и др.

Визи:

Българските граждани, които предприемат пътуване до Тайланд е необходимо да кандидатстват за виза в тайландското почетно консулство в София или в посолството на Кралството в румънската столица Букурещ. За целта те следва да притежават задграничен паспорт, валиден минимум шест месеца от датата на подаване на документите за виза, попълнен формуляр, актуална цветна снимка, копие от закупен самолетен билет, платена такса за туристическа виза.

Контакти на Почетното консулство на Кралство Тайланд в София:

София 1000, ул. &quot,Парчевич&quot, 42

Тел. (02) 9600933, Факс: (02) 9600932

Емейл: office@thaiconsulate-bg.com

Уеб сайт: www.thaiconsulate.bg

Контакти на Посолството на България в Банкок, Кралство Тайланд:

83/24 Soi Wireless 1

Wireless Road, Lumpini, Pathumwan

Bangkok 10330, Thailand

Tel. (+66)-2627-3872, 627-3873

Fax. (+66)-2627-3874

e-mail: bulgemth@csloxinfo.com

Кога да посетим Тайланд
Пари и разходи за Тайланд
Дестинации в Тайланд

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар