Кога да посетим Виетнам?

Климатът във Виетнам е изключително разнообразен в отделните региони на страната. Като цяло, времето се влияе от два мусона. Зимният мусон идва от североизток между октомври и март – по това време на година времето на север е влажно и студено, а в южните части на страната сухо и топло. Летният мусон се проявява от април до октомври, като води със себе си горещо и влажно време в цялата страна.

Най-активният туристически сезон във Виетнам е в периодите от ноември до март и от юли до август. Особено по време на Коледните и Новогодишните празници, цените скачат двойно, а напливът от туристи е най-голям. Много хора обичат да посещават страната по време на Виетнамската Нова година – това е най-големият фестивал през цялата година и се провежда в края на януари или началото на февруари. Имайте в предвид, че тогава виетнамците пътуват много из страната.

Ако не обичате тълпите от туристи, ви препоръчваме да изберете месеците от април до юни и септември – октомври за пътуването си. Добре е да знаете, в периода от юли до ноември има опасност от силни и непредсказуеми тайфуни, които преминават през Централен и Северен Виетнам – това със сигурност може да осуети ентусиазма и на най-запалените туристи.

Обща информация за Виетнам
Пари и разходи за Виетнам
Дестинации във Виетнам

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*