Пари и разходи за Френска Полинезия

Tropical bungalow and palm tree next to amazing blue lagoon

Пари

Официалната валута във Френска Полинезия е &bdquo,Cour de Franc Pacifique&rdquo, (CFP), която местните на кратко наричат франк. В обръщение са банкноти от 10 000, 5000, 1000 и 500 CFP и монети от 100, 50, 20, 10, 5, 2 и 1 CFP. Имайте в предвид, че 1 CFP е равен на 100 цента. Местната валута е стабилна, тъй като е обвързана с еврото. Банките на островите са най-подходящото място за обмяна на валута, но е добре да знаете, че те работят предимно през седмицата. Пригответе се да платите поне 500 CFP комисионна при обмяна на валута, така че може би е по-удачно да обменяте по-големи суми навденъж. За сметка на това кредитни карти се приемат почти навсякъде (Visa или MasterCard) – от първокласни хотели до хотели от средна категория, ресторантите, големите супермаркети и магазини, както и дайвинг центровете – единственото условие е покупката да бъде на стойност не по-малка от 2000 CFP.

Разходи

Френска Полинезия е една от най-луксозните и скъпи туристически дестинации в света. Ако сте от туристите, които не желаят да се лишават от удоволствия, ще се убедите, че на това екзотично и прекрасно кътче е много лесно да похарчите безумно много пари.

Тези от вас, които искат да се поглезят подобаващо и да отседнеат в някое от прочутите екзотични наколни бунгала във водата, е добре да се настроят, че цените на това удоволствие започват от около 400 – 500 EUR на вечер. Ако желаете да отседнете сами в частно живописно островче, трябва да приготвите сумата от близо 7 000 EUR. Туристите, които решат да си подарят по-скромен комфорт в средна класа хотел, позволявайки си няколко обяда или вечери в ресторанти навън и няколко екскурзии по време на почивката си, биха се вмъкнали в бюджет от поне 180 EUR на ден.

Все пак, за да получите изгоднна ценова оферта, е най-добре да направите резервацията си доста по-рано. Ако пътувате с деца, с радост ще откриете, че на много места се предоставя отстъпка до 50% за деца до 12 годишна възраст.

Обща информация за Френска Полинезия
Кога да посетим Френска Полинезия
Дестинации във Френска Полинезия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*