Кога да посетим Френска Полинезия?

Palm tree hanging over stunning lagoon with blue sky

Преди да планирате мечтаната си почивка на екзотичната Перла на Полинезия, Бора Бора, е добре да се запознаете с времето на острова през отделните периоди на годината. Като цяло климатът на Дружествените острови се характеризира с два сезона – влажен и сух.

Влажният период или полинезийското лято е от ноември до април и съвпада с ниския туристически сезон на острова. По това време на годината обикновено е облачно през по-голямата част от деня, влажността е доста висока, а температурите се движат между 27 и 30 C. Най-горещите месеци са февруари и март. Ако изберете този период от годината, е вероятно да станете свидетели на чести, но краткотрайни бури и валежи. Все пак, влажният период има и своите преимущества – по това време на годината ще се натъкнете на по-голямо разнообразие от хотели и по-изгодни цени както за настаняване, така и на допълнителните услуги. Със сигурност ще ви се услади и по-голямото спокойствие, благодарение на не толкова големия наплив от чуждестранни туристи.

Активният туристически сезон на острова съвпада със сухия период или полинезийската зима, Той обхваща месеците от май до октомври. По това време температурите са между 24 и 28 C, има много малко валежи, а разликите в температурните стойности през деня и нощта са почти минимални. По принцип юли и август са най-активните и предпочитани месеци от туристите и тогава е много по-трудно да си намерите самолетен билет или хотел. През юли на острова се провеждат и някои популярни фестивали, които допълнително привличат още туристи.

Любителите на скуба дайвинга могат да се ориентират към острова именно през сухия период, тъй като видимостта е най-голяма. За сметка на това, тези от вас, които обичат уиндсъфринга и гмуркането имат щастието да практикуват любимия си спорт през цялата година. Хубаво е да имате в предвид, че периодите около Коледа и началото на януари, края на февруари и началото на март, дните около Великден и началото на месец май са също пикови, така че ако желаете да си подарите ваканция в тропическия рай, направете резервациите си много по-рано.

Обща информация за Френска Полинезия
Пари и разходи за Френска Полинезия
Дестинации във Френска Полинезия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*