Нова Зеландия – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Нова Зеландия

Кога да посетим Нова Зеландия
Пари и разходи за Нова Зеландия
Дестинации в Нова Зеландия
Забележителности в Нова Зеландия

Нова Зеландия е великолепна страна с уникално красива природа. Истински рай от необятни планини, плажни ивици, фиорди и кристални реки и езера. Страната е пленителна с богатата си история и пъстра култура, в която древните маорски традиции се преплитат с най-интересните традиции от полинезийската, азиатска и европейска култура. Освен с космополитността на големите си градове и нежната хармония на по-малките населени места, тази приказна островна страна ни очарова с приветливите си и чисти местни жители, които са всъщност нейното най-голямо богатсво.

Местоположение  


Нова Зеландия е разположена на изток от Австралия, в югозападната част на Тихия океан. Страната се състои от два големи острова – Северен и Южен и множество по-малки острова. Ниуе, Токелау, острови Кук и Питкерн са също под владението на бившата британска колония. Столицата на страната е красивият космополитен град Уелингтън.

Население


Населението на Нова Зеландия днес наброява близо 5,2 млн. души. В страната живеят около 75% англоновозеландци, 7% англоавстралийци, близо 12% полинезийци, между които най-много са новозеландските маори и други. Над 95% от населението са християни, по-голямата част от които протестанти, следвани от католици и православни християни.  Официалният език в Нова Зеландия е английският, а друг говорим език е маори.

Национална кухня


Когато се озовете на новозеландска земя, ще се уверите, че страната има една от най-вкусните кухни на света. Черпеща вдъхновение от европейската, полинезийската и азиатската кухня, тя ще ви изненада с богатата си палитра от прясна риба и изобилие от морски дарове. Омари, калмари, стриди, миди, охлюви и невероятни вкусотии със свинско, агнешко и еленско месо, са само част от удоволствията, които ви очакват. Ако искате да се насладите на международната кухня, с радост ще откриете безброй интернационални ресторанти, които ще ви отведат в кулинарния свят на Тайланд, Индия, Китай, Виетнам, Франция, Италия или някъде из предизвикателната Латинска Америка. Нова Зеландия е постигнала голям успех в производството на вино, така че ако сте почитатели ще имате възможност да дегуситрате богата палитра от първокласни вина.

Визи


Считано от 30 юли 2007 г., български граждани имат право да пребивават без виза на територията на Нова Зеландия за период не по-дълъг от 90 дни. Решението на правителството на Нова Зеландия е част от политиката на страната за безвизов режим за всички граждани на страните-членки на Европейския съюз.

Контакти на Посолството на Нова Зеландия в Брюксел:

New Zealand Embassy and Mission to the European Union
Square de Meeûs 1 – 7th floor 1000 Brussels, BELGIUM
Посолство: +32 2 512 1040
Факс: +32 2 513 4856
E-mail: nzemb.brussels@skynet.be


Контакти на Посолството на Република България в Австралия:


Embassy of the Republic of Bulgaria
33 Culgoa Circuit, O’Malley, Canberra, Australiа
Пощенски адрес: Bulgarian Embassy, P.O. Box 6096, Phillip DC, ACT 2606, Canberra, Australia
Посолство: (0061 2) 6286 9711
Факс: (0061 2) 6286 9600
Консулска служба: (00612) 6286 9700
E-mail: embassy@bulgaria.org.au

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*