Британски Вирджински острови – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Британски Вирджински острови

Кога да посетим Британски Вирджински острови
Пари и разходи за Британски Вирджински острови
Дестинации в Британски Вирджински острови
Забележителности в Британски Вирджински острови

Британски Вирджински острови са божествени късчета земя, скрити в сърцето на Карибите. Изпълнени с невероятна екзотика, островите са една от най-изкушаващите дестинации за вълшебна почивка.

Искрящи бели пясъци, ярка тюркоазна вода, богата местна история и култура – очаква ви топлата прегръдка на островите и едни от най-незабравимите емоции. През деня освен на релакс на плажа, можете да се насладите на конна езда сред екзотичната природа или да опитате от някой от многобройните водни спортове – подводно гмуркане, плуване с делфини, спортен риболов. Можете да прекарате чудесни вечери в уютните ресторантчета, очароващи с вкусна местна кухня и богата програма с музика на живо.

В миналото много велики сили са спорели за контрола над територията на Британски Вирджински острови. Според предания, Христофор Колумб е отркил островите по време на второто си пътешествие, през 1494 г. и им е дал името Света Урсула и единайсетте хиляди девици, което накратко било произнасяно Девиците. Откритите през 16 век находища на медна руда предизвикали голям интерес към островите и за тях започнали да си съперчниат англичани, французи, испанци, холандци и датчани. През 1648 г. най-големия остров – Тортола бил заселен от холандците, но близо 25 години англичаните завладяли острова и негови съседи. През 1917 г. САЩ откупили от Дания островите Сейнт Томас, Сейнт Джон, Сейнт Крокс и по този начин се обособили разположените в съседсво – Американски Вирджински острови и Британски Вирджински острови.

Днес Британски Вирджински острови са под владението на Великобритания. Освен, че са една от най-атрактивните туристически дестинации в света, островите са изключително привлекателен финансов център за офшорни инвестиции. Регионът е привлекателен с политическата си и икономическа стабилност, добре развитата банкова система и развитата система от международни комуникации.

Местоположение

Британските Вирджински острови са разположени в Карибско море, на изток от Пуерто Рико и на няколко мили североизточно от Американски Вирджински острови. На север, Британските Вирджински острови граничат с Атлантическия океан, а на юг с Карибско море. По-голямата част от островите имат хълмист и неравен терен, тъй произходът им е вулканичен.

Територията им обхваща приблизително 60 големи и малки карибски острови, с обща площ от 153 кв. км. Най-големият и най-гъсто населен остров е Тортола, на чиято територия е разположена столицата Роуд Таун. След него по големина се нареждат островите Вирджин Горда, Анегада и Джост ван Дике.

Население 

На територията на Британски Вирджински острови живеят около 23 500 души. По-голямата част от населението е концентрирано на остров Тортола и конкретно в столицата Роуд Таун. Официалния език на островите е английският.  

Национална кухня

Несъмнено най-добрата част от кухнята на Британски Вирджински острови е изобилието от екзотични местни плодове и превъзходните специалитети с риба и морски дарове. Местните обичат да приготвят чудесна рибена чорба, охлюви, пай от миди и божествено вкусна акула. Ако сте на остров Тортола, непременно опитайте омарът, който се слави като най-вкусният в целия Карибски басейн. От напитките най-предпочитани са ромът и всякакви видове пъстри и екозтични коктейли.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*