Доминиканска Република – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Доминиканска Република

Доминиканската република е едно от най-екзотичните места на планетата. Когато през 1494 г., Христофор Колумб е открил това уникално късче земя, самият той е възклинал, че няма по-красиво място на света.

Днес Доминикана е сред най-атрактивните турисически дестинации, привличаща целогодишно безброй ценители на карибската красота. Земя, надарена с вечно лято, невероятна тропическа природа, дълги искрящо бели плажни ивици и изумителни коралови рифове. Тя любезно ни приветства чрез гостоприемните си местни жители, пренася ни в богатата си древна история и с усмивка ни разкрива своята неповторима култура.

Освен с всички тези богатства, Доминиканската република ни впечатлява с прекрасната си туристическа инфраструктура, която е една от най-развитите в Карибския басейн. Първокласните курорти и хотели предлагат изобилие от екстри и вискокачествени услуги, които в съчетание с чудесното обслужване, ни карат да се чувстваме като крале по време престоя си. Широки златисти плажове, изобилие от водни спортове, вкусна карибска кухня и бушуващи нощни латино ритми – това са само част от удоволствията и емоциите, които очакват всеки, решил да се докосне до едно от най-екзотичните кътчета в света.

Местоположение

Доминиканската република заема две трети от остров Еспаньола – вторият по големина от архипелага на Големите Антилски острови. Останалата част от острова е заета от карибската страна Хаити. Това превръща Еспаньола в един от двата острова в Карибския басейн, приютил две държави наведнъж (другият остров е Сен Мартин).

Страните, които се намират в близост до Доминикана са Пуерто Рико на изток, Ямайка на запад и Куба на северозапад. Разположена на площ от приблизително 48 730 кв.км, страната се нарежда на второ място по големина сред всички Антилските държави, следвайки Куба. Столицата е Санто Доминго – очарователен град, разположен на южният бряг на страната.

Население

Доминиканската република е населявана от приблизително 9 млн. души. Етническият състав се състои от около 95% доминиканци, 5% хаитяни. Близо 98% от местните са християни, много малка част от тях са протестанти, а останалите са католици. Официалният език в страната е испанският.

Национална Кухня

Доминиканската кухня е прекрасен микс от испански, латиноамерикански, африкански и карибски кулинарни вкусове и традиции. Основните поправки, които се използват в местните рецепти са чесън, лук, кориандър и риган. Като туристи, ще се натъкнете на огромно изобилие от риба и пресни морски дарове. Но въпреки богатото им разнообразие, доминиканците предпочитат да се хранят с козе или пилешко месо, тъй като са на по-достъпни цени.

Най-попурярното национално ястие е „la Bandera“ – чудесна комбинация от ориз, червен боб, задушено месо (обикновено козе), салата и пържени банани. Друго традиционно ястие е „Comida Criolla“ – задушено пилешко месо с ориз и боб. Когато през 1492 г., Христофор Колумб е открил острова, той е донесъл със себе си и частица от испанската кухня. Прочутата в цял свят испанска &ldquo,Paella&rdquo, се е превърнала в неизменна част от кулинарния живот на всеки доминиканец. Ястието е намерило приложение по свой начин в местната кухня – в него се използва местния ориз &bdquo,criolla&rdquo, и не се слага подправката шафран, която му придава типичния цвят. Десертите обикновено са много сладки, а най-добрите напитки са местният ром и бирата El Presidente.

Визи

Българските граждани, които желаят да посетят Доминиканската република, е необходимо да имат издадена виза. Молби за виза могат да се подават чрез консулските служби на посолствата на Доминиканската република в Мадрид, Рим, Париж и Берлин.

Контакти на консулските служби на посолствата на Доминиканската република във:
Мадрид, Испания
Тел.: (34-91) 431-53-21, 435-02-27, 435-81-39
Факс: 567-11-68

Рим, Италия
Тел.: (39-06) 807-46-65
Факс: 807-47-91

Париж, Франция
Тел.: (33-1), 53-53-95-95
Факс: 45-63-35-63

Берлин, Германия
Тел.: (004930) 257-577-60

Контакти на Посолството на Република България, отговарящо за Доминиканската република:
Calle „B“ No 252, Entre 11 y 13
La Habana
Cuba
тел: +53 7 333 125, +53 7 333 126
факс: +53 7 333 297

Кога да посетим Доминиканска Република
Пари и разходи за Доминиканска Република
Дестинации в Доминиканска Република


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар