Гранд Кайман, Кайманови острови

Обща информация за Кайманови острови
Кога да посетим Кайманови острови
Пари и разходи за Кайманови острови
Дестинации в Кайманови острови

Ботаническата градина Queen Elizabeth II – разположена e на територия от 65 акра и е една от най-големите забележителности на острова. Градината бе официално открита на 27 февруари, 1994 г. от нейно Величество Кралица Елизабет II и е получила името в нейна чест. Следващо важно събитие се случва през май 1997 г., когато Министърът на туризма, търговията и транспорта Томас Джеферсън, официално открива две нови атракции там – Център за посетители и Цветна градина, като втората фаза от разшитителната програма е на стойност 1, 75 млн долара.

Ботаническата градина работи всеки ден от 9.00 – 17.30 в периода октмоври – март и 9.00 – 17.30 през месеците април – септември. Входната такса е 10 щатски долара, вход свободен за деца до 12 години.

Гейзерите Блоу Холс са разположени в източната част на острова. Вълните се разбиват в брега и няколко секунди след това от кораловите скали към небето полита огромна струя вода. Вълшебното място е любимо кътче за любителите на фотографията.

Паркът Cardinal D’s Park – живописният тропически парк се намира в столицата Джорджтаун и е богат на уникални животински видове.

Фермата за костенурки – посещението на фермата е разположена на западния бряг на острова, тук ще попаднете на уникално преживяване. Никъде другаде не могат да се видят събрани на едно място хиляди морски костенурки. Туристите могат да ги наблюдават във всички фази на тяхното развитие- от яйца до гиганти, тежащи половин тон. Те са отглеждани за екологични и комерсиални цели, а други са връщани обратно в океана, тъй като видът им е застрашен. Освен костенурки във фермата могат да се видят и други местни растения и животни – каймановият зелен папагал, земната игуана и американският крокодил. В огромен басейн със солена вода пък са събрани някои риби, населяващи рифовете. Във фермата живеят над 16 000 морски костенурки.

Фермата за костенурки е символ на Каймановите острови – легенда разказва, че през 1503 год,, когато Христофор Колумб е открил островите, е имало толкова много костенурки, че островите изглеждали покрити със скали. За това той ги е  нарекъл „Las Tortugas“;, което в превод от испански означава „;Костенурките“;.

 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*