Кингстън – Дестинации в Ямайка

Обща информация за Ямайка
Кога да посетим Ямайка
Пари и разходи за Ямайка
Забележителности в Ямайка

Кингстън е далеч по-различен от спокойните карибски столици. Населяван от над 700 000 души, столицата е най-големият английско-говорящ град в Западните Инди и водещ културен център на Ямайка. Градът е основан през 1690 г, след опустошителното земетресение, унищожило Порт Роял. Постепенно започва да се развива и се превръща в най-големият център на острова. През 1755 г. Кингстън най-напред става столица на Британската колония, а през 1872 г. е окончателно признат за столица на Ямайка. За съжаление ударите на природата не свършват до тук – през 1907 г. най-зловещото земетресение в историята на страната, довежда до стотици жертви в столицата и оставя хиляди ямайски семейства без дом.

В следващите години, Кингстън се превръща в кипящ урбанистичен метрополис, процъфтяващ бизнес регион и център на международно призната музикална индустрия. Днес пътуването из столицата е чудесна алтернатива да избегнете пренаселените туристически курорти като Негрил, Монтего Бей и Очо Риос и да се докоснете до автентичния живот на ямайците. Най-добрите хотели в Кингстън са разположени в новата част на града. Добре е  да знаете, че столицата като цяло няма много добра репутация като туристическа дестинация заради криминалността и периодичните граждански безредици в града. Съветваме ви да избягвате разходки в центъра през нощта. Но все пак, ако бъдете  разумни и предпазливи по време престоя си, градът със сигурност ще ви очарова и заплени.

 

Една от най-впечатляващите атракции в столицата е Националната галерия. Галерията съхранява колекция с произведения на най-добрите творци на острова – Джон Дънкли, Една Манли и Капо. Тя е част от Института на Ямайка, който включва други достойни забележителности, като Национално-исторически музей, Националната библиотека и Африканско-Карибския център за наследство.

Обиколката на историческите забележителности в столицата ще ви пренесе в интересно пътешествие назад в миналото. Една от най-значимите атракции е реставрираното през 19 век имение Devon House. В близост се намират други две резиденции, които обаче са затворени за посетители – King’s House, домът на генерала-губернатор и Jamaica House, домът на заместник-председателя на страната. Парламентът в момента се намира в Gordon House и е отворен за посещения с предварително направени уговорки.

Безпорно за много туристи кулуминацията в обиколния тур на Кингстън е музеят на Боб Марли. Известният музикант е живял и е записвал своята музика в тази сграда до настъпване на смъртта му през 1981 г. Музеят, който е най-посещаваната забележителност в града съхранява ценни спомени от живота на музиканта. Изложбеният център и уникалният магазин за сувенири отразяват живота и музиката на великия национален герой за Ямайка.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*