Порт Антонио – Дестинации в Ямайка

Обща информация за Ямайка
Кога да посетим Ямайка
Пари и разходи за Ямайка
Забележителности в Ямайка

Сгушен между планински склонове, Порт Антонио е спокоен пристанищен град, съхранил чара на тихо рибарско селище. Районът е много по-малко комерсиален в сравнение с останалите курортни градове на Ямайка. Той е очарователен с китните хотелчета и изобилието от орхидеи, банани и палмови дървета.

Създаден през 1723 г., пристанищният град се превърна във водещ център за износ на банани в края на 1800 г. Един от първите хотели в Ямайка е построен именно тук през далечната 1905 г. Скоро градът се е превърнал в магнит за богати и известни личности.

Порт Антонио е идеално място за любителите на водните приключения – те могат да се отдадат на плуване, шноркелинг и гмуркане в дебрите на кристалните тюркоазни води. Едно от най-любимите места е красивата Синята лагуна, която е дълбока 60 м и е богата на сладководни извори.

Освен с възможностите за чудесна почивка, градът е прочут с това, че оттук се е зародил лютивият прозиход на ямайската кухня. Ако искате да се насладите на най-добрите местни ястия, отидете на плажа Boston Beach, намиращ се на изток от Порт Антонио – там ви очаква безброй изненади и кулинарни изкушения.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*