Американски Вирджински острови – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Американски Вирджински острови

Дестинации в Американски Вирджински острови

Бели пясъци, тюркоазна вода, приказна екзотика. Американски Вирджински острови са бленуван рай за романтична ваканция, галена от нежните ласки на слънцето и допира на кристалната вода. Групата от великолепни острови е отвъдморска територия на САЩ и заедно с красивите Британски Вирджински острови образува архипелага на Вирджинските острови.

Някога тези приказни късчета земя са били обитавани от местни племена, докато не са открити от Христофор Колумб през 1493 г. Дълго време за колониално им господство са се борили велики сили като Великобритания, Дания, Нидерладния, Испания и Франция. Постепенно островите минават под владението на Дания до началото на 20 век, когато Съединените Щати ги откупуват и ги превръщат в своя извънморска територия.

Американски Верджински острови се състоят от множество пъстри и живописни острови. Най-големи от тях са Сейнт Томас, Сейнт Джон, Сейнт Кроа и Уотър Айлънд. Столицата Шарлот Амали се намира на Сейнт Томас. Известен в миналото като пиратско пристанище, днес градът е популярна туристическа дестинация, в която често акустират лайнери, потеглили на екзотични круизни пътешествия.

Провери и Намери Най-Ниската Цена Сред 1 206 987 Места за Настаняване по Целия Свят:

Booking.com онлайн хотелски резервации

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар