Пари и разходи за Гватемала

Пари

Официалната валута в Гватемала е кетсал „,quetzal“, (GTQ). През 2001 г. щатският долар стана втората официална валута в страната и днес, той се приема почти навсякъде заедно с местната валута.

Ако желаете да обмените валута, е най-добре да се насочите към банките в страната &ndash, те обикновено предлагат най-добрите обменни курсове. В случай, че не попаднете на отворена банка, можете да обмените валута в някои от туристическите агенции, големи хотели или магазини. С кредитна карта може да се разплащате на повечето места в Гватемала. Банкомати има почти навсякъде в столицата и голeмите градове, може би изключение правят най-малките населени места в страната. На много места можете да се разплащате с щаткси долари, но валута, различна от тази е практически неприложима в страната.

Разходи

Гватемала е една от най-изгодните за пътуване страни в Централна Америка. Ако разполагате с доста ограничен бюджет, можете да си намерите стая за скромните 5 USD на вечер. А в местните евтини ресторанти &lsquo,&rsquo,comedores&rsquo,&rsquo, бихте могли да хапнете добре за около 3 &ndash, 4 USD.

Ако искате да си осигурите малко повече комфорт по време на престоя си, можете да се вмъкнете в бюджет от 35 USD за подслон и храна &ndash, това ви гарантира приятна хотелска стая със самостоятелна баня и обилно хапване в приличен местен ресторант. Ако добавим разходите за транспорт, входни такси и пазаруване, разходите биха скочили до около 60 USD на ден.

Обща информация за Гватемала
Кога да посетим Гватемала
Дестинации в Гватемала

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*