Кога да посетим Гватемала?

Booking.com
cathedral de san jose antigua guatemala central america

Обща информация за Гватемала
Пари и разходи за Гватемала
Дестинации в Гватемала
Забележителности в Гватемала

Ако вече си мечтаете да посетите една от най-очарователните страни в Централна Америка, не му мислете много – Гватемала е с прекрасен климат и е подходяща за пътуване по всяко време на годината. На север наблюдаваме тропически, горещ климат, с максимални количества валежи между май и септември. На северозиток и в районите около крайбрежията, времето е горещо, със сух сезон от ноември до април и влажен период със средни температури около 20°C. Ако искате да се запътите към столицата Гватемала Сити и Антигуа, климатът там е приятен с по-малко валежи в срванение с крайбрежията и ниски температури през нощта.

Като цяло сухият сезон в Гватемала съвпада с лятото и обхваща месеците от ноември до април. По това време се настройте за непоносима жега в Ел Петен и малко по-прохладно време по крайбрежията и високите части. В районите на изток е възможно да станете свидетел на слаби превалявания.

Дъждовният период или зимата в Гватемала продължава от май до ноември. Влажността на въздуха е винаги висока по крайбрежията, но по това време се увеличава значително. Времето във високите части става студено и влажно, особено през нощта. Добре е да имате в предвид, че по това време се появяват и много комари.

Всъщност активният туристически сезон в Гватемала е от Коледа до Великден. Ако възнамерявате да почивате в страната около празниците, е добре да си резервирате хотел доста по-рано, тъй като и местните излизат във ваканция. Периодът от юни до август е също висок сезон, тъй като голяма част от туристите, предимно от Северна Америка предпочитат да почиват тогава в страната.

 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар