Пари и разходи за Панама

wide angle picture of a Panama Cathedral

Пари

Официалната валута в Панама е щатският долар. Всъщност името на валутата е балбоa, но тя съответсва на стойността на долара и навсякъде се използват и двете наименования. 1 балбоа = 100 цента. Панамските монети имат същата стойност като американските, като и двете намират приложение.

Ако искате да смените валута, се насочете към обменните бюра, наречени &bdquo,casa de cambio&rdquo,. Те са широко разпространени в столицата Панама Сити и по-малко в останалите градове. Можете да се разплащате с кредитни карти почти във всички туристическите агенции и по-добри хотели. Банкомати има почти навсякъде в страната, с изключение на по-отдалечените и изолирани райони. Приемат се предимно карти от системите Plus, Cirrus, MasterCard, Visa, Amex.

Разходи

В Панама можете да откриете нискобюджетни хотели с цени на стая от 15 &ndash, 20 USD. През последните години в страната се появиха и много хостели, предимно в столицата Панама Сити и атрактивният Бокас дел Торо. Леглото там ще ви струва от 10 USD на вечер. Хотелите от средна категория са на сравнително разумни цени. Ако искате да отседнете в по-хубави квартали, вероятно ще платите между 20 &ndash, 40 USD за стая на вечер.

В Панама не е трудно да намерите евтина и вкусна храна. Голяма част от приличните ресторанти предлагат богати сет менюта на цени от 3 до 5 USD. Ако пък искате да си похапвате в по-хубави ресторанти, е добре да заделите от 5 до 10 USD на човек. Стандартният бакшиш в страната е около 10% от стойността на сметката, макар че в малките заведения това не е задължително.

Обща информация за Панама
Кога да посетим Панама
Дестинации в Панама

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*