Кога да посетим Панама?

Booking.com
wide angle picture of a Panama Cathedral

Обща информация за Панама
Пари и разходи за Панама
Дестинации в Панама
Забележителности в Панама

Климатът в Панама е тропически, като в отделните райони на страната ще се натъкнете на различни температурни стойности. Средните годишни температури на двата бряга са около 29 °C, а в планинските части между 10 – 19 °C. Почти през цялата година дните са горещи, а нощите много по-хладни, с температурни стойности около 32 °C през деня и 21 °C вечерта. Влажността е винаги много висока, приблизително 80%. Дъждовният период в страната е от октомври до ноември.

Ако решите да се запътите към тихоокеанското крайбрежие, е най-добре да посетите страната през декември или януари – тогава ви очаква приятно време и най-малко дъждове. Тъй като това е сухият период в страната, по това време започва и активният туристически сезон, който продължава до средата на април. Ето защо е добре да се настроите за по-високи цени в хотелите и много повече туристи. Любителите на сърфа е добре да имат в предвид, че в Тихия океан има мъртво вълнение почти през цялата година. Периодът е подходящ за посещение и на столицата Панама Сити, тъй като валежите са най-малко.

Сухият сезон е най-подходящото време и за почивка в планината. Добре е да си вземете по-топли дрехи, тъй като вечерите стават много студени. По карибското крайбрежие на север от планините вали почти през цялата година, макар че в периодите февруари – март и септември-октомври валежите са значително по-малко.


Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар