Барселона – Дестинации в Испания

Перлата на Средиземноморието, така обикновено наричат един от най-великолепните градове на Стария континент. Барселона е изпълнена със заразителна енергия, която ни запленява завинаги. Навсякъде в града се извисяват спиращи дъха сдания, творени от велики архитекти. Тя е дом на катедрали, музеи, художествени галерии и изобилие от ресторанти и клубове, в които кипи нестихващ нощен живот…. И всичко това я прави авангардна, различна, запомняща се!

Ако искате да опознаете Барселона и да усетите неповторимата й атмосфера, ще ви бъдат необходими поне няколко дни. Морският град предлага изобилие от забележителности, които не бива да пропускате. Безспорно сред най-впечатляващите е умопомрачителната катедрала &bdquo,Саграда Фамилия&rdquo,, дело на архитекта Гауди. Други негови уникални творения, превърнали се в истински шедьоври са къщите &ldquo,Каса Батийо&rdquo, и &ldquo,Каса Педрера&rdquo, и великолепния Парк &bdquo,Гюел&rdquo,, част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Сред местата, които ви препоръчваме да посетите още са Триумфалната арка, издигната в чест на Световното изложение през 1888 г., площадите &ldquo,Колумб&rdquo, и &ldquo,Каталуния&rdquo,, градският парк с Парламента и площадът &ldquo,Испания&rdquo,, известен с невероятното шоу на &bdquo,танцуващите&rdquo, фонтани. Ако сте почитатели на спорта, непременно посетете прочутия стадион &ldquo,Камп Ноу&rdquo, -най-голям на Стария континент и &ldquo,Олимпийския пръстен&rdquo,, чиито съоръжения са изградени в чест на Олимпийските игри през 1992 г.

Отделете си време и за културния живот на Барселона. Непременно се разходете по най-известната и оживена улица „Рамбла“ – която ще ви смае с изобилието си от музеи и пъстри магазинчета. Хълмът &ldquo,Монтжуик&rdquo, ще ви посрещне с безброй художествени галерии, зелени паркове и куп места за развлечения.

Обща информация за Испания
Кога да посетим Испания
Пари и разходи за Испания


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар