Барселона – Дестинации в Испания

Обща информация за Испания
Кога да посетим Испания
Пари и разходи за Испания
Забележителности в Испания

Перлата на Средиземноморието, така обикновено наричат един от най-великолепните градове на Стария континент. Барселона е изпълнена със заразителна енергия, която ни запленява завинаги. Навсякъде в града се извисяват спиращи дъха сдания, творени от велики архитекти. Тя е дом на катедрали, музеи, художествени галерии и изобилие от ресторанти и клубове, в които кипи нестихващ нощен живот…. И всичко това я прави авангардна, различна, запомняща се!

Ако искате да опознаете Барселона и да усетите неповторимата й атмосфера, ще ви бъдат необходими поне няколко дни. Морският град предлага изобилие от забележителности, които не бива да пропускате. Безспорно сред най-впечатляващите е умопомрачителната катедрала „Саграда Фамилия”, дело на архитекта Гауди. Други негови уникални творения, превърнали се в истински шедьоври са къщите “Каса Батийо” и “Каса Педрера” и великолепния Парк „Гюел”, част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Сред местата, които ви препоръчваме да посетите още са Триумфалната арка, издигната в чест на Световното изложение през 1888 г., площадите “Колумб” и “Каталуния”, градският парк с Парламента и площадът  “Испания”, известен с невероятното шоу на „танцуващите” фонтани. Ако сте почитатели на спорта, непременно посетете прочутия стадион “Камп Ноу” –най-голям на Стария континент и  “Олимпийския пръстен”, чиито съоръжения са изградени в чест на Олимпийските игри през 1992 г.

Отделете си време и за културния живот на Барселона. Непременно се разходете по най-известната и оживена улица „Рамбла“ – която ще ви смае с изобилието си от музеи и пъстри магазинчета. Хълмът “Монтжуик” ще ви посрещне с безброй художествени галерии, зелени паркове и куп места за развлечения.

Провери и Намери Най-Ниската Цена Сред 1 206 987 Места за Настаняване по Целия Свят:

Booking.com онлайн хотелски резервации

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар