Босна и Херцеговина – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Босна и Херциговина

Дестинации в Босна и Херцеговина

Сгушена между Хърватска, Сърбия и Черна Гора, Босна и Херцеговина е истински рай за любителите на природата и планиснките приключения. Магичните пейзажи на централните Динарски Алпи, съчетани със свежия микс от алпийски и средиземноморски климат, очароват безброй любители на спорта и планиския туризъм. Ако обичате адреналина, тук можете да се докоснете до едно от най-вълнуващите изживявания, превърнало се в запазена марка на страната – рафтингът. Реките Уна, Неретва и неповторимият каньон на река Тара, който е най-големият в Европа и втори по големина в света, са идеалното място да изпитате това удоволствие. Почитателите на ски спорта, могат да се отправят към планинските курорти Jahorina and Bjelasnica, където ще бъдат приятно изненадани от доброто състояние на ски пистите и прятните цени.

Босна и Херцеговина ще ви очарова не само с красивата си природа, но и интересната си история, древни традиции и богато културно наследство. За да се докоснете до всичко това, е най-добре да прекарате поне няколко дни в столицата Сараево. Това е един очарователен град, в който още щом попаднете ще се почуствате толкова уютно, сякаш сте у дома. Макар и да носи в себе си динамиката и суетата на забързаното ежедневие, които са типични за всяка столица белези, Сараево притежава една уникална и необикновена атмосфера.

Разходката ви из града ще ви отведе назад в миналото, когато градът е водил множество тежки битки срещу чужди завоеватели. Тъй като е бил под владението на различни могъщи империи, днес в  Сараево се преплитат толкова различни култури и традиции. Може би не са много местата в света, на които моежте да видите православна и католическа църква, синегога и джамия да бъдат разположени само на една ръка разстояние по между си. А докато се разхождате из града, няма как да не ви направят впечатление милите и топли местни жители, за които семейните ценности са винаги на първо място – ако имате шанса да общувате с тях ще разберете, че за сараевци приятелството и семейството е най-голямото богатство.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар