Пари и разходи за Англия

Официалната валута в Англия е британската лира (&pound,). В объщение са банкноти от 5, 10, 20 и 50 паунда. Като цяло в страната не се приемат други валути, с изключение на много малко места, където можете да се разплащате с евро или щатски долари.

Разплащането с дебитна и кредитна карта е доста разпространено в страната, особено в големите търговски центрове, по-големите хотели, ресторанти, туристически фирми и др. Ако желаете да обмените валута, можете да се насочите към всяка банка или обмненно бюро – бъдете нащрек с бюрата, тъй като понякога налагат по-високи комисионни. Банкомати има във всички големи и по-малки градове на страната.

Разходи

Англия е една от скъпите туристически дестинации в Европа. Като цяло туристите с по-скромен бюджет могат да си намерят двойна стая до 75-80 паунда на вечер. Ако решите да похарчите над 150-160 паунда за стая, ще получите комфорт, присъщ за хотелите от по-висока категория.

Храната в страната също е на сравнително високи цени. Можете да се нахраните на обяд в приличен местен ресторнат или бистро за 12 – 15 паунда и да вечеряте за 30 – 35 паунда на човек. Като цяло космополитната столица Лондон е по-скъпа във всяко отношение.

Обща информация за Англия
Кога да посетим Англия
Дестинации в Англия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*