Кога да посетим Франция?

Франция е прелестна европейска страна, която има какво да предложи на своите посетители през цялата година. Южните части на страната се радват на топъл средиземноморски климат, с мека зима и горещо лято. През пролетта и зимата в областта на Лазурния бряг и Прованс обикновено се проявява силен вятър, известен като la Mistral. Ако сте се насочили към Париж и Северна Франция, климатът там като цяло се характеризира с топло лято, студена зима и валежи от дъжд почти през цялата година.

Североизточните райони пък от своя страна се характеризират с континентален климат, т.е. зимата там е по-студена, а лятото топло. По западното крайбрежие се усеща влиянието на Атлантическия океан – времето там е по-меко и приятно, а валежите са нещо обичайно през цялата година. Летните сезони там са слънчеви и обикновено много горещи. През зимата времето в Алпите обикновено е променливо, а ски пистите в Пиренеите се славят като едни от най-слънчевите в Европа.

Всъщност, Франция е подходяща за посещение през цялата година, макар че за много любители, най-добрият сезон е пролетта. Ако сте решили да си подарите лятна почивка по френското крайбрежие, по-добре се настройте за космически цени, активен трафик по пътищата и нарастващи тълпи от туристи. Това е така особено през месеците юли и август, когато учениците излизат във ваканция и голяма част от французите вземат своя летен отпуск. Зимният сезон в планинските курорти е от средата на декември до края на март, когато към ски пистите се стичат бебзрой любители на зимните спортове. Дните около Коледа, Нова година и Великден са едни от най-пиковите в цялата страна, така че ако ви се наложи да пътувате в страната през тези периоди, се настройте за голям наплив от туристи и високи цени.

Обща информация за Франция
Пари и разходи за Франция
Дестинации във Франция

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*