Пари и разходи за Германия

Пари

Германия е пълноправен член на Европейския съюз. Както в други европейски страни, от 2002 г. официалната валута в страната е еврото. В обръщение са банкноти от 5, 10, 20, 50, 100, 200 и 500 евро, както и монети от 1, 2, 5, 10, 20, 50 цента и 1 и 2 евро.

Ако по време на престоя си в Германия, решите да обменяте валута, можете да се отправите към всеки банков клон или обменно бюро – общо взето обменните курсове, които се предлагат навсякъде са добри.

Разходи

Сравнена с други развити европейски страни, Германия не е сред най-скъпите европейски дестинации за пътуване. Разбира се това до голяма степен зависи от периода сезона, който сте избрали за престоя си и бюджета, с който разполагате.

Всъщност, ако не сте претенциозни относно хотелското настаняване и решите да отседнете в някой хостел или хотел от по-ниска категория, приготвяте сами храната си или се храните в заведения за бързо хранене, както и се ограничавате откъм забавление и входни такси на забележителнсоти, можете да се вместите в бюджет от около 50 – 70 евро на ден. Ако пък желаете да си резервирате по-удобен хотел, се пригответе да платите между 60 и 80 евро на вечер за двойна стаям, в зависимост от града, който сте избрали. Заедно с хапвате в ресторанти навън, използвате обществения транспорт и си позволявате някакви нощни забавления и разглеждане на забележителности, можете да похарчите межди 110 и 150 евро на ден, ако отседнете в двойна стая. Ако хапвате в ресторант, се пригответе да платите между 20 и 30 евро на човек за двустепенно менюм придружено с чаша бира или вино. Все пак б&rsquo,джетът ви може да не спадне бързо, ако решите да хапвате по-скоро по-обикновени рестотанти, можвете да хапвате и за 10 евро на човек. Някои от входните такси на забелжителностите са безплатни, а други струват между 1 и 10 евро и повече, в зависимост от музея или изложбата. На повечето м еста се предлагат отстъпки за деца, ученици и студенти, от които можере да се възползвате.

Ако се чудите как да обиколите страната, един от най-удобните и подходящи начини е с кола, особено ако пътувате с компания. Рентакарът на прилична нова кола може да ви струва около 50 евро на ден . Влакът също е добра опция, ако се придвиждвате медду по-големите градове – по добре е да си купите rail pass, или ако използвате обществения транспорт по-добре си купвуайте карти, вместо единични билети.

Обща информация за Германия
Кога да посетим Германия
Дестинации в Германия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*