Кога да посетим Германия?

Booking.com

Ако сте решили да си организирате пътуване до Германия и се чудите през кой сезон да посетите страната, бъдете спокойни, тъй като през всеки период от годината страната може да ви предложи много. Е, разбира се до известна степен това зависи от типа на ваканцията, която сте си планирали и района към който сте решили да се отправите.

Като цяло, климатът в Германия е умерен – през лятото е горещо, а зимата е по-скоро влажна и студена, макар че рядко можете да станете свидетели на продължително натрупване на сняг. Средните годишни летни температури са около 22-24 градуса, а през зимата 2-3градуса, така че, ако пътувате през лятото, си носете по-леки и приятни дрехи, а през зимата се подгответе с топли и удобни дрехи. Това, което задължително трябва да сложите в багажа си са дъждобран или чадър, тъй като в Германия дъждовете са нещо обичайно. Всъщност, в страната има валежи почти през цялата година, като най-активно това е през месец юли. През лятото, дори в най-горещите дни, не се изненадвайите от внезапни грамотевични и светкавични бури – те са също нещо обичайно.

Преди да планирате пътуването си до Германия, е добре да знаете, че по-голямата част от туристите се отправят към страната именно през летните месеци – между май и септември. Тогава вероятно ще се натъкнете на огромни тълпи от любопитни туристи, обсебили всички забележителности и атракции, препълнени хотели и по-високи цени за настаняване. Въпреки това, трябва да признаем, че този период на годината е едно от най-добрите за посещение на страната – хубавото време позволява да грабите с пълни шепи от всички възможни забавления навън.

Пролетта и есента са добър избор за ескурзия за тези, които не обичат тълпите. Времето често е приятно, особено през пролетта, когато природата се пробужда и всичко наоколо става приказно красиво. През зимата, ако не се отправите към някой алпийски курорт като запалени любители на ските или сноуборда, можете да се отдадете на културен туризъм и опознавателни обиколки из забележителностите на раззличните прелестни градове в страната – определено ви очакват много емоции и интересни преживявания.

Обща информация за Германия
Пари и разходи за Германия
Дестинации в Германия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар