Кога да посетим Гърция?

Ако трябва да обобщим кое е най-подходящото време за морска почивка в съседката ни Гърция, може би това са пролетта и есента и по-конкретно периодът от май до средата на юни и месеците септември и октомври. По това време ще останете приятно изненадани от не толкова големите горещини и не толкова горещите цени. На повечето места времето е действително топло и приятно, плажовете не са претъпкани, а изборът за хотелско настаняване е огромен. Всъщност, през последните години все повече български туроператори предлагат изключително изгодни пакетни почивки именно през тези периоди от годината и много туристи остават очаровани от приятните условия и изгодните цени.

Ако все пак искате да почивате в Гърция по време на годишния си летен отпуск, се настройте, че периодът от средата на юни до средата на август съвпада с високия туристически сезон в страната – освен, че навсякъде е пълно с туристи, цените са най-високи и е добре да направите резервацията си доста по-рано.

В случай, че ви се наложи да пътувате до Гърция в периода между ноември и февруари, се настройте за влажно и дори студено време. В столицата Атина е възможно да има превалявания от сняг, както и в някои от планинските райони. Китният град Солун, разположен на брега на Бяло море е подходящ за посещение през цялата година, не само заради близкото му отстояние до границата, но и заради по-мекия климат. През зимата, повечето острови и курорти, остават почти безлюдни, а хотелите и ресторантите там не работят. Въпреки това, през последните години има тенденция нашите туроператори да предлагат примамливи новогодишни оферти в някои от по-близки куроти като Халкидики, Кавала или остров Тасос, от които много туристи се възползват и остават доволни от преживените емоции.

Обща информация за Гърция
Пари и разходи за Гърция
Дестинации в Гърция


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар