Кога да посетим Италия?

Питате се кое е най-подходящото време да посетите прекрасната Италия? Е, отговорът е кратък и ясен – по всяко време. Все пак, преди да планирате пътуването си до „,Ботуша“,, изберете сезона и се запознайете предварително с климатичните особеностите в отделните райони на страната, за да подберете правилно багажа си.

Действително, климатът в Италия през различните сезони варира в отделните части на страната – през зимата красивата Венеция, Милано и Торино са обикновено влажни, студени и често потънали в мъгла. За сметка на това в южните райони, времето е по-меко и приятно, а температурите се движат между 10 и 20 градуса в месеците от декември до април. През лятото, времето на юг е сухо и горещо, в централните части е по-скоро влажно, а на север е топло с характерни превалявания от време на време. През пролетта и есента времето може да се окаже много приятно за пътуване из страната.

Всъщност, голяма част от туристите, които се отправят към Италия предпочитат летните месеци юни и август. Ако вие обаче не обичате туристическия наплив и високите цени, ви препоръчваме да избегнете този период от годината. Може би най-доброто време за посещение са пролетните месеци от април до юни – тогава освен, че всичко разсъфва и става толкова красиво, времето е слънчево и приятно и можете с пълна силна да се възползвате от всевъзможните забавления и атракции навън. Септември и октомври са също добра опция за обиколка из страната, не само заради хубавото време, но и заради по-малкия наплив от туристи. Имайте същов предвид, че периодите около Коледа, Нова година и Великден са най-пикови в цялата страна.

Ако сте запалени по зимните спортове, несъмнено италианските алпийски курорти са дестинация, към която определено си заслужава да се насочите. Сезонът започва от декември и продължава до месец април. Тези от вас, които обичат да се наслаждават на планината през лятото, е най-добре да организират алпийската си почивка си между юни и септември.

Обща информация за Италия
Пари и разходи за Италия
Дестинации в Италия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*