Италия – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Италия

Booking.com

Надарена с инртигуваща история, богато културно наследство и приказна природа, Италия е една от най-красивите и предпочитани туристически дестинации в Европа.

Местоположение

Разположена на площ от 304 000 кв. км, Италия обхваща територията на Апенинския попуостров, двата най-големи острова с Средиземно море – Сицилия и Сардиния, както и множество малки острови във водите на Адриетическо и Тиренско море. Страната граничи с Франция, Швейцария, Австрия, Словения, Сан Марино и е заобиколена от моретата Тиренско, Адриатическо, Йонийско и Лигурско море. Италия е пълноправен член на Европейския съюз. Столицата на страната е една от най-големите туристически дестинации в Европа – красивият Рим.

Населениe

Населението на Италия наброява над 59 млн. жители. Близо 95% от местните са италиянци, а останалите са сардинци, каталонци, германци, словенци и представители на други националности. Над 94% от населението са християни, предимно протестанти. Официалният език в страната е италианският, макар че се използват и няколко диалекта на езика.

Национална кухня

Италианската кухня е прочута като една от най-добрите не само в Стария континент, но и в света. Освен с богатата палитра от различни видове паста и пица, италианците се гордеят с изкусно приготвяните кулинарни рецепти с телешко и пилешко месо, дивеч и различни видове птици – често подправени с вино и зеленчуци. Супите са също любими на италианците. Неизменна част от местната кухня са рибните ястия, както и деликатесите с различни морски дарове. Плодовете и сладоледът са най-предпочитаните десерти в Италия.

Визи

Република Италия е член на Европейския съюз и Шенген. От 10.04.2001г. българските граждани, желаещи да посетят страната с цел туризъм, бизнес, краткосрочни командировки и др. за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца не се нуждаят от входна виза. В случай, че престоят ви е над 90 дни е необходимо да ви бъде издадена виза от посолството на Италия в София.

Контакти на Посолството на Република Италия в България

Ул. „Шипка“, Nо 2
София 1504
тел. (02) 921 7300
факс (02) 980 3717
www.ambsofia.esteri.it

Контакти на Посолството на Република България в Рим, Италия

Посолството на Република България се намира в Рим на адрес:
Ambassade de la Rеpublique de Bulgarie
Via Pietro P. Rubens 21
Roma 00197
тел: +39 (06) 322 4640, +39 (06) 322 4643
факс: +39 (06) 322 6122

Кога да посетим Италия
Пари и разходи за Италия
Дестинации в Италия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар