Малта – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Малта

Дестинации в Малта

Слънчева Малта е китна островна страна, живописно разположена върху архипелаг в сърцето на Средиземно море. През последните години страната се превърна в една от най-предпочитаните туристически дестинации за релаксиращи летни ваканции. Разположена на площ от 316 00 кв.км и населявана от близо 400 000 души, през 2004 г. Малта се присъедини към общността на Европейския Съюз и днес е най-малката страна-членка.

Ако вече сте решили да прекарате там следващата си лятната почивка, само си изберете някой от невероятните курорти, разположени на трите приказни острови Малта, Гозо и Комино и се настройте за чудесна релаксираща ваканция. Пъстра история и богата култура, живописни плажове и кристално чиста зелена вода – със сигурност ще останете очаровани от красотата на тази европейска страна и гостоприемните и приятелски настроени местни жители. Ако сте решили да си организирате интересни разходки и екскурзии из островите, можете да си наемете рентакар или да се възползвате от услугите на обществения транспорт. Малтийците говорят английски, така че нямате да срещнете проблеми в комуникацията си с тях.

Когато планирате маршрута си, непременно включете красивата столица Валета. Разположен на брега на Средиземно море, градът завладява всеки свой посетител с великолепната архитектура и куп културни и исторически паметници, които се преплитат с пъстрите и уютни кафенета и ресторанти. Сред най-посещаваните места са Катедралата „Свети Йоан Кръстител”, Дворецът на Малтийския орден, Археологическия музей, Съдебната палата, Библиотеката и други.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар