Испания – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Испания

Booking.com

Слънчева, екзотична и прекрасна, Испания е една от най-красивите страни на Стария континент и безспорно любима дестинация на туристи от цял свят. Страната ни очарова с богатата си история, микса от различни културни влияния и великолепна природа.

Испания се радва на едни от най-красивите градове и летни курорти в Европа. И ако градовете й ни впечатляват с прекрасната си архтектура, куп забележителности и изобилие от музеи и галерии от световна класа, то слънчевите й курорти ни потапят в един прекрасен свят, изпълнен с екзотика, много настроение и неспирни забавления. Барселона, Мадрид, Валенсия, Севиля или Коста дел Сол, Ибица, Палма де Майорка, Тенерифе – списъкът с любимите дестинации в страната е безкраен, а емоциите, които ви очакват незабравими.

Местоположение

Кралство Испания се простира на площ от 505 900 кв.км и заема по-голямата част от Пиренейския полуостров. Страната е заобиколена от Португалия, Франция, Андора, Гибралтар, Мароко и има брегова линия с Атлантическия океан и Средиземно море. Към територията на Испания принадлежат Канарските острови, разположени в Атлантическия океан, Балеарските и Питиуските острови – в Средиземно море, както и градовете Сеута и Мелиля, които се намират на африканското крайбрежие и островите Велес де ла Гомера, Алусемас и Чафарина. Столицата и най-голям град в страната е прекрасният град Мадрид.

Население

Населението на Испания днес наброява над 46 млн. жители. Извън пределите на страната живеят около 2,5 млн. души, основно в Германия, Франция, Аржентина и Бразилия. Близо 70% от местните са испанци, 18% каталонци, 8% галицийци и др. Около 98% от испанците са християни, предимнио католици. Официалният език в страната е испанският, а в антономните области се използват галисийски, каталонски и баски.

Национална кухня

Благодарение на културните влияния и традиции, днес испанската кухня е уникален микс от различни вкусове, преплели се в безброй превъзходни рецепти с подчертан средиземноморски почерк. Много от местните ястия се приготвят с богатото изобилие от морски дарове, на което се радва страната. За да приготвят любимите си кулинарни рецепти, испанците обичат да използват зехтин, чесън и лук, чушки, домати и боб. Те предпочитат да хапват салати, особено през лятото. Супите са също на почит, а основното ястие обикновено е придружено с чаша хубаво вино. Сред най-прочутите испански ястия са паеля, тортиля, гаспачо, мигас и др. За десерт освен торти, местните обичат са ди похапват кремове, флан и мляко с ориз.

Визи

Кралство Испания е страна-членка на Европейския съюз и член на Шенген. От 10.04.2001 г. българските граждани, които желаят да посетят страната с цел туризъм, бизнес или краткосрочни командировки за прериод не по-дълъг от 90 дни в рамките на 6 месеца, не е необходимо да притежават виза. В случай, че престоят надвишава 90 дни е необходимо да им бъде издадена виза от посолството на Испания в България. Необходими документи за влизане в страната са валиден задграничен паспорт, медицинска затсраховка, документ, доказващ целта на посещението в Испания, наличие на достатъчни финансови средства по време на престоя.

Контакти на Посолството на Кралство Испания в България:

Ул. „Шейново“ Nо 27
София 1504
Тел. (02) 943 3032, (02) 943 3034, (02) 943 3620, (02) 946 1209, 088 762 0654 (за спешни случаи)
Факс (02) 946 1201, (02) 946 3468
www.embespbg.com

Контакти на Посолството на Република България в Мадрид, Испания

Embajada de la Rep&uacute,blica de Bulgaria
Trav. Santa Mar&iacute,a Magdalena, 15
Madrid 28016
Tel. +34 (91) 345 6651, +34 (91) 359 7611, +34 (91) 345 5761
Fax: +34 (91) 359 1201
www.embulmad.com

Кога да посетим Испания
Пари и разходи за Испания
Дестинации в Испания

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар