Испания – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Испания

Кога да посетим Испания
Пари и разходи за Испания
Дестинации в Испания
Забележителности в Испания

Слънчева, екзотична и прекрасна, Испания е една от най-красивите страни на Стария континент и безспорно любима дестинация на туристи от цял свят. Страната ни очарова с богатата си история, микса от различни културни влияния и великолепна природа.

Испания се радва на едни от най-красивите градове и летни курорти в Европа. И ако градовете й ни впечатляват с прекрасната си архтектура, куп забележителности и изобилие от музеи и галерии от световна класа, то слънчевите й курорти ни потапят в един прекрасен свят, изпълнен с екзотика, много настроение и неспирни забавления. Барселона, Мадрид, Валенсия, Севиля или Коста дел Сол, Ибица, Палма де Майорка, Тенерифе – списъкът с любимите дестинации в страната е безкраен, а емоциите, които ви очакват незабравими.

Местоположение

Кралство Испания се простира на площ от 505 900 кв.км и заема по-голямата част от Пиренейския полуостров. Страната е заобиколена от Португалия, Франция, Андора, Гибралтар, Мароко и има брегова линия с Атлантическия океан и Средиземно море. Към територията на Испания принадлежат Канарските острови, разположени в Атлантическия океан, Балеарските и Питиуските острови – в Средиземно море, както и градовете Сеута и Мелиля, които се намират на африканското крайбрежие и островите Велес де ла Гомера, Алусемас и Чафарина. Столицата и най-голям град в страната е прекрасният град Мадрид.

Население

Населението на Испания днес наброява над 46 млн. жители. Извън пределите на страната живеят около 2,5 млн. души, основно в Германия, Франция, Аржентина и Бразилия. Близо 70% от местните са испанци, 18% каталонци, 8% галицийци и др. Около 98% от испанците са християни, предимнио католици. Официалният език в страната е испанският, а в антономните области се използват галисийски, каталонски и баски.

Национална кухня

Благодарение на културните влияния и традиции, днес испанската кухня е уникален микс от различни вкусове, преплели се в безброй превъзходни рецепти с подчертан средиземноморски почерк. Много от местните ястия се приготвят с богатото изобилие от морски дарове, на което се радва страната. За да приготвят любимите си кулинарни рецепти, испанците обичат да използват зехтин, чесън и лук, чушки, домати и боб. Те предпочитат да хапват салати, особено през лятото. Супите са също на почит, а основното ястие обикновено е придружено с чаша хубаво вино. Сред най-прочутите испански ястия са паеля, тортиля, гаспачо, мигас и др. За десерт освен торти, местните обичат са ди похапват кремове, флан и мляко с ориз.

Визи

Кралство Испания е страна-членка на Европейския съюз и член на Шенген. От 10.04.2001 г. българските граждани, които желаят да посетят страната с цел туризъм, бизнес или краткосрочни командировки за прериод не по-дълъг от 90 дни в рамките на 6 месеца, не е необходимо да притежават виза. В случай, че престоят надвишава 90 дни е необходимо да  им бъде издадена виза от посолството на Испания в България. Необходими документи за влизане в страната са валиден задграничен паспорт, медицинска затсраховка, документ, доказващ целта на посещението в Испания, наличие на достатъчни финансови средства по време на престоя.

Контакти на Посолството на Кралство Испания в България:

Ул. „Шейново“ Nо 27
София 1504
Тел. (02) 943 3032; (02) 943 3034; (02) 943 3620; (02) 946 1209; 088 762 0654 (за спешни случаи)
Факс (02) 946 1201; (02) 946 3468
www.embespbg.com

Контакти на Посолството на Република България в Мадрид, Испания

Embajada de la República de Bulgaria
Trav. Santa María Magdalena, 15
Madrid 28016
Tel. +34 (91) 345 6651; +34 (91) 359 7611; +34 (91) 345 5761
Fax: +34 (91) 359 1201
www.embulmad.com

Провери и Намери Най-Ниската Цена Сред 1 206 987 Места за Настаняване по Целия Свят:

Booking.com онлайн хотелски резервации

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар