Пари и разходи за Обединени арабски емирства

Booking.com

Пари


Официалната валута в Обединените арабски емирства е дирхам (DHS), 1 дирхам се състои от 100 филса. Местната валута е напълно конвертируема към щатския долар. В обръщение са банкноти от 10, 20, 50, 100, 200, 500 и 1000 дирхама и монети от 1 дирхам, 50, 25, 10 и 5 филса.

В ОАЕ можете да обмените валута във всяка банка или обменно бюро. Като цяло банките предлагат по-изгодни условия от валутните бюра. Разплащания с кредитни карти се приемат почти навсякъде. Банкомати ще откриете по улиците, в банките, търговските центрове и в някои големи хотелски комплекси. Най-широко приложение намират Visa, Master Card, American Express и др.


Разходи


Несъмнено една от най-атрактивните туристически дестинации в ОАЕ е луксозният и космополитен Дубай. Ако искате да се докоснете до футуристичната му красота и обичате организираните пътувания, спокойно можете да се доверите на българските туроператори. Много от тях предлагат изгодни самолетни екскурзии, които в много случаи биха ви излезли по-евтино, отколкото да организирате пътуването си сами.

Например, една 5-дневна екскурзия със самолет би ви струвала от 450 до 650 евро в случай, че сте настаните в 4-звезден хотел и от 650 до 1050 евро в 5-звезден хотел. Освен цената на нощувките, тези ориентировъчни суми включват самолетния билет, трансфертите от летището до хотела и обратно, екскурзоводско обслужване и медицинска застраховка. Обикновено настаняването в дубайските хотели е на база нощувка със закуска. Извън пакетната цена са летищните такси, които са в размер на около 80 евро и такстата за виза, която ще ви струва между 50 и 70 евро.

Изкушенията в Дубай са много. Една от най-големите атракции в града е джип сафари сред пустинните пясъци, съчетано с барбекю в пустинята – цената на това удоволствие ще ви струва около 45 евро на човек. Можете да си подарите романтична разходка по река с традиционна арабска галера – цената й е от порядъка на 60 евро. Луксозен обяд или вечеря във величествения Бурж Ал Араб би ви струвала близо 85 евро на човек. В случай, че сте за повече дни в Дубай, можете да си направите екскурзия до емирствата Абу Даби и Шаржа. Еднодневните турове до там, с включен обяд ще ви стуват съответно по 55 и 35 евро на човек.

Обща информация за Обединени арабски емирства
Кога да посетим Обединени арабски емирства
Дестинации в Обединени арабски емирства

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар