Кога да посетим Мексико?

Booking.com

Преди да отпътувате за Мексико, е добре да знаете, че в страната има два сезона – сух и влажен. Сухият – от края на ноември до началото на юни съвпада с високия туристически сезон, а по време влажния – от юни до ноември всеки ден ще станете свидетели на кратки следобедни превалявания.

Ако сте се запътили към космополитната столица, трябва да се подготвите за сравнително сухо и меко време. Мексико Сити се радва на прохладни сутрини и вечери, а следобедите обикновено стават по-горещи. През периода от декември до май, средните температури в града са около 20градуса, докато през по-горещите месеци – април и май, температурните стойности достигат до 31 &deg, C. През юли и август е възможно да падат кратки валежи, но те едва ли ще продължат повече от час-два. Насочите ли се към тихоокеанското крайбрежие, имайте в предвид, че летните темпрератури достигат чак до 35градуса в южните райони и 30градуса в северните. През зимата е възможно да паднат най-много до 10 градуса. Полуостров Юкатан, на който се намира и прочутият в цял свят мексикански курорт Канкун се характеризира с горещ климат през цялата година. Другият известен морски град в Мексико, Акапулко пък се радва на средни годишни температури около 32 &deg, C.

Всъщност, ако се чудите кога да посетите тази невероятна страна, всяко време в годината е подходящо. Все пак имайте едно на ум, тъй като особено в южните райони периодът от май до септември се характеризира с висока влажност и най-много дъждове. За сметка на това, вътрешността на страната предлага по-ниски температури и прохладно време. Високият туристически сезон обхваща най-вече месеците юли и август, когато освен с почиващи мексиканци, страната се изпълва с туристи от цял свят. Други пикови периоди през годината са празниците в края на декември и началото на януари, както и седмицата около Великден. По това време освен, че всички курорти са буквално претъпкани и трябва да си резервирате доста по-рано хотел, цените са и най-високит през годината.

Обща информация за Мексико
Пари и разходи за Мексико
Дестинации в Мексико

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар