Аржентина – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Аржентина

Аржентина е една от най-удивителни латиноамерикански страни. Тя поразява с пленителните си пейзажи и уникални природни богатства. Aтлантическото крайбрежие и заснежени върхове на Андите, необятните равнини на величествена Патагония и спиращите дъха вдопади Игуасу са само част от този пъстър микс от природна красота – истинска радост за душата на всеки запален пътешественик.

Аржентина предлага чудесни условия за всякакъв вид туризъм. Любителите на слънцето и морските емоции могат с наслада да почиват в някой от прекрасните летни курорти Мар дел плата и Пинамар. Ако сте почитатели на виното се отправете към регионите около оживения град Мендоса, които се славят с производство на превъзходно вино. В невероятния планински курорт Барлиоче, прочут като един от най-добрите курорти в цяла Латинска Америка, можете да покарате ски и сноуборд през зимата и да се насладите на пълноценен отдих на брега на езерото Науел Уапи през останалата част от годината. Ако сте спортни ентусиасти, тук има възможности за колоездене, пешеходен туризъм, рафтинг и риболов. Уникално изживяване е и посещението на Огнената земя Терра дел Фуего, която е най-южната област в страната и най-близката точка до Антарктида. Срещата с пингвините и огромното разнообразие на дивата природа в потъналия в кристални ледници район предизвикват незабравими емоции. Сред всичко това изпъква космополитната аржентинската столица Буенос Айрес – един съвременен и пулсиращ град, изпълнен с много живот и енергия. В нея можете да усетите колко е страстно аржентинското танго, колко горещи и темпераментни са местните жители и колко силно обичат футбола, вкусната храна и забавленията.

Местоположение

Разположена в Южна Америка на площ от 2 780 092 кв. км, Аржентина граничи с Чили, Боливия, Бразилия, Парагвай, Уругвай и Атлантическия океан. Дължината й от север на юг е 3 700 км, а от изток на запад – 1 425 км. Столицата на страната е Буенос Айрес.

Население

Населението на Аржентина днес наброява приблизително 40 млн души. Коренното население са индианските племена мапудунгун, кечуа, гуарани, чаруа и др. Официалният език в страната е испанският. Над 90% от местните са католици. Според етническия си състав, аржентинското население се състои предимно от представители на романската група, които са приблизително 94 % (най-голямата част от тях – аржентинци, следвани от италианци, галисийци, испанци, чилийци и каталонци).

Национална кухня

Аржентинската кухня олицетворява същността и духа на местните хора. Говеждото месо е много важна съставка в местните ястия. То се консумира в големи количества, като някои аржентинци го включват в менюто си повече от веднъж на ден. Барбекюто е един от най-препочитаните начини за приготвяне на месото. Аржентинците обичат да консумират и пържено месо, което обикновено хапват във вид на сандвичи или с гарнитура от картофено пюре. Тестени изделия с месо, сирене, сладка царевица и още много други видове са сред предпочитаните ястия в местната кухня. Една от най-любимите рецепти е „,Milanesas“, – тя се приготвя от тънко парче говеждо, телешко или пилешко месо, което е покрито с разбити яйца, подправени със сол, червен пипер и други подправки. Оваля се в галета и се запържват леко в олио. Аржентинците обичат също да хапват много зеленчуци, салати и италианска храна, предимно пица.

Визи

Въз основа на Споразумението, подписано в Буенос Айрес на 14.03.2006 г. между Република България и Република Аржентина за премахване на визите за обикновените паспорти, гражданите на двете страни, които притежават валидни обикновени паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на България и Аржентина без виза за срок до не по-дълъг от 90 дни, в рамките на шест месеца.

Контакти на Посолство на Република Аржентина в София, България

1040 София, п.к. 635

Бул. &ldquo,Драган Цанков“, 36

&ldquo,Интерпред“,, бл. &ldquo,Б“,, 8 ет.

Тел.: 971 2539, 971 3791, 971 2590, факс: 969 3028

Консулски отдел: Тел.: 973 3204

E-mail: arebulg@mbox.contact.bg

Контакти на Посолство на Република България в Буенос Айрес, Аржентина

Embajada de la Republica de Bulgaria Sucre 1568,

C 1428 DUT – Ciudad de Buenos Aires

Tel: (0054 11) 4781-86-44

Tel: (0054 11) 4786-62-73

Fax: /0054 11/ 4781 12-14

Е-mail: embular@uolsinectis.com.ar

Кога да посетим Аржентина
Пари и разходи за Аржентина
Дестинации в Аржентина

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*