myPlanet Форуми Хотели в България Най-странните, приказни и нестандартни хотели в България

Преглеждане на 11 съобщения - от 1 до 11 (от всички 11)
  • Автор
    Публикации
    zelmaat
    Регистриран потребител

Здравейте, предлагам в тази тема да споделяме интерсни хотели в България.

Моето първо предложение е комплекс Омая. Съвсем скоро научих за него, направо приказно място. Разположен в сърцето на Родопите, този уникален комплекс разположен на площ от 500 декара се състои от шест уникални къщи, ресторант, басейн и парк с два естествени водоема.
    Ето линк към комплекс Омая, където можете да разгледате и снимки:

xrisi77
    Регистриран потребител

Вилно селище Романтика на язовир Широка Поляна – за мен роматично и наистина приказно място! Чист въздух, спокойствие, невероятна природа и гледка към язовира. В селището има 15 дървени къщи в алпийски стил – 4 от тях са с две спални, а другите с 3. Всяка от къщите е на два етажа – на първия етаж има хол с камина и кът за сядане пред нея, както и трапезария. На втория етаж са спалните. В по-големите къщи, третата спалня се намира на първия етаж.

Във вилите е много уютно, особено през зимата когато гори каминката – тогава и навън е истинска снежна приказка. Била съм там и през лятото – зелено и прохладно, има шезлонги за слънчеви бани, много запалени рибари и ентусиасти, които влизат с лодки и каяци в язовира. Препоръчвам на всеки това приказно място!

rumenova
    Регистриран потребител

На 30 км след Асеновград в посока към Кърджали, в село Мостово е „Веселата къща“ – едно от малкото места в България, където към битовия стил са добавени дизайнерски елементи без следа от кич. Наблизо до „Веселата къща“ е пещерата „Гаргина дупка“ и племенното светилище на бесите, известно като Белинкташ.

sunset
    Регистриран потребител

Много се изкефихме с моя приятел на ГЛИНЕНАТА КЪЩА в родопското село Лещен. Все едно си на гости на семейство Флинстоун;-) Къщата е прерфектна за влюбени гълъбчета… даже телевизора е малко излишен. В сайта на Лещен има снимки на къщата, макар че не са от най-хубавите

zelenatafeja
    Регистриран потребител

Препоръчвам ви един уникален за България обект – Шато Копса. На около 20 км. след Карлово в посока София се намира отбивка за с. Богдан и замъка Шато Копса.

Шато Копса разполага с 4 двойни стаи и 1 апартамент.

nikoletta
    Регистриран потребител

Този замък Шато Копса е наистина уникален!
    Ето още едно кокетно местенце на брега на язовир Въча – Villa Casanova Всяка стая си има собствен интериор – едната се казва Бора Бора, другата Океан, третата Мексико… Терасите на стаите са буквално над язовиар, както и терасата на ресторанта. А гледката е просто убийствена.

mallinka
    Регистриран потребител

Къщата с червените врати – незнам дали е странна и приказна, но определено е нестандартна и различна. МНого ме впечатли от сайта мястото, къщата и интериора. Надявам се скоро да се организираме и да успеем да се вредим с приятели там.

zarra
    Регистриран потребител

Здравейте,
    темата е наистина много полезна и приятна, затова реших и аз да се включа 🙂
    Особено много ми хареса идеята на Шато Копса, със сигурност ще го посетим скоро.
    Предлагам ви да разгледате няколко местенца:
    1, хотел Мания в Стара Загора
    2, Вила Творческа в Арбанаси
    3, Дипломат Плаза в Луковит (там все още не съм била)
    От първите два хотела съм много доволна – и от условията и от обслужването.

plam77
    Регистриран потребител

Здравейте и от мен. Ако търсите нещо различно, посетете ВИЛА МАРК. Намира се в старопланиснкото селo Краево, на около 70-на км от София. Хотелчето ме грабна с ретро-етно стила си, прекрасната градина и топлото посрещане…Снимките в сайта на вилата говорят достатъчно

turpenie
    Регистриран потребител

За мен най-романтичното и приказно място си остава Къща за гости Безкрайна Синева в Стария Созопол. Ако имате възможност я посетете

Ето още едно страхотно място – радост за окото и душата…Четирите къщи в габровско село Костенковци:

Анонимен
    Неактивен

Здравейте, наскоро посетих няколко селца в Югозападана България и останах силно впечатлена от един приказен комплекс над село Огняново.

Комлексът има 2 ХОТЕЛА-ЗАМЪЦИ, ВАЛЕНТИНА КАСЪЛ И РОЯЛ СПА ВАЛЕНТИНА КАСЪЛ, както и няколко ЕКО КЪЩИЧКИ. Хотелите -замъци, освен по екстериор, напълно са запазили идеята за средновековието и вътре. Има тронове, рицари, лампи факли и т.н. Атмосферата е страхотна и много уютна. В хотелите има минерални басейни с топла вода, ресторанти, детски кътове, спа процедури, градини.
    оставям и линк към сайтовете за да ги разгледате.

Home

http://www.royalvalentinacastle.com/

Преглеждане на 11 съобщения - от 1 до 11 (от всички 11)
  • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.