myPlanet Форуми На почивка с деца На море с бебе – къде и как?

Преглеждане на 15 съобщения - от 1 до 15 (от всички 15)
  • Автор
    Публикации
  • #7097
    Reni
    Регистриран потребител

    Ходили ли сте на море с бебе? Каним се с мъжа ми да си „починем“ на курортче за няколко дни, да поизпуснем парата, обаче искаме да сме заедно с бебето, което лятото ще е на 10 месеца Въпросът ми е дали има такова нещо като почивка с бебе на море? Препоръчайте ми хотелче.

    #7098
    rumenova
    Регистриран потребител

    Е, няма да е почивка като почивка, но разнообразието си казва думата, много добре се отразява и на детето. Моят син от 5-6 месечен сме го юрнали по почивки, и вече само като усети че приготвяме багаж и започва да рипа от радост. Изживяването на почивката с деца носи друг вид удоволствие – радостта която им даваме е радост и за нас!

    #7099
    zelmaat
    Регистриран потребител

    Преди две години гледах едни холандки в Турция – носеха 4-5 месечни малки бебенца в едни кенгурута и въобще не се шашкаха от жегата и влагата там.

    #7100
    zelmaat
    Регистриран потребител

    Нашата дъщеря Николета беше навършила точно една годинка, когато я заведохме на море в Приморско, нямахме проблеми, взехме квартира до морето за да ни е удобно. Много и допадна и не можехме да я изкараме от водата. Планираме това лято да почиваме с детето в Гърция, а след това и в България на море, най-вероятно отново в Приморско, а живот и здраве наесен искаме да я заведем и на почивка в планината.

    #7101
    sunset
    Регистриран потребител

    Бебчето ни е на 6 месеца и планираме да заминем на почивка в Гърция за майските празници. Никак не се притеснявам, защото още от първия месец сме тръгнали с нея по пътищата на България 🙂 Ще видим как ще се представи на първата си почивка в чужбина и после ще обмислим някакво по-далечно пътуване със самолет 🙂

    #7102
    richie
    Регистриран потребител

    Тази година заминаваме с трите ни деца на почивка в Гърця – Халкидики. Пътят е кратък и приятен, определено си залужава а и има какво да се види. Планираме да правим разходки всеки ден и да обиколим втория ръкав.

    #7103
    ognenata
    Регистриран потребител

    Тази тема е много актуална за нас – ние смятаме това лято да сме за първи път с бебе на море 🙂 Смятам че най-доброто време е през юни, или в началото на юли в краен случай, когато все още не е много горещо, но пък сутрините и вечерите са приятни, не е пренаселено и шумно, та дори и персоналът в заведенията и хотелите е по-ентусиазиран за началото на сезона. За момента сме се спряли на за почивка на българското черноморие, пък догодина, може и някъде „наблизо“ 🙂

    #7104
    mallinka
    Регистриран потребител

    Според мен, след като бебето си седне на дупето и има навършени 6 месеца може да ходи и на море, дори мисля, че е полезно. Нашата бебка юни ще е на 8 месеца и ще я заведем на българското моренце в Синеморец. Mакар че кожата и е много бяла и чувствителна аз си мисля че йодните изпарения са много полезни за бебчето. Толкова морски мами си водят бебетата на плажа. Качвайте мъничето на колата и отивайте на почивка!

    #7105
    xrisi77
    Регистриран потребител

    Здравейте. Нашия беше на 10 месеца, когато го заведохме за пръв път на море и нямахме никакви проблеми. Важното е да го мажете редовно със слънцезащитен крем и да избягвате силното обедно слънце. Бяхме с бебока в „Лозенец“ в хотел Луксор, който е много близо до плажа. Курорта не е масово застороен и не прилича на жилищен комплекс, като повечето места на морето.

    #7106
    nelliki
    Регистриран потребител

    Момичета, а на крачетата какво слагахте? Дали е удачно да ходи / лази по пясъка със сандалки или чорапки?

    #7107
    zarra
    Регистриран потребител

    Ние миналата година, водихме сина ни на море, когато беше на 10 месеца и нямахме никакви проблеми. На крачетата не слагах нищо, защото сина ми все още лазеше. Вземи си повече шапки, за да не переш постоянно, топли дрехи за вечерта, защото вечерите на морето са по-хладни. Репелент против комари и кърлежи. Лекарства – температура, разстройство…

    #7108
    Reni
    Регистриран потребител

    Пишете, че носите лекарства, какви по-точно? А наложи ли се да ги ползвате ??

    #7109
    xrisi77
    Регистриран потребител

    Лекарства нося винаги с мен за да са ми подръка – всичко се случва, но за щастие не се наложи да ги използвам. Панадол, капки за нос и сиропи за кашлица, лекарства за стомашно чревни проблеми, лепенки, мазила за комари и изгаряне и т.н.

    Измислете някакви игри за по време на пътуването, вземете 2-3 плюшени играчки и някаква пееща играчка. Лесно ще приспиш детето, като му показваш книжки с картинки защото от движението на колата те подскачат лекочко и очите се изморяват бързо.

    #7110
    plam77
    Регистриран потребител

    Най-малкото ни детенце беше на 4м., когато го заведохме за първи път на море. Прибрахме се всички здрави,даже му излязоха първите две зъбчета без да усетим. От бебе я водим на море i планина.

    #7111
    nikoletta
    Регистриран потребител

    Миналата година с приятеля ми бяхме на нос Арапя. Там беше пълно с майки с деца и бебенца по на 3-4 месеца. Ние бяхме в бунгало с кухня. Аз лично догодина съм решила да идем отново там. Много е красиво.

Преглеждане на 15 съобщения - от 1 до 15 (от всички 15)
  • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.