Сезон 2017 България очаква 10% Повече Туристи по Морето Тази Година

Booking.com

Българският туризъм е постигнал страхотни резултати за изминалата година. Според изчисленията на министерството, повече от 8.2 милиона чуждестранни граждани са посетили България през 2016г.

Тази информация идва от Николина Ангелкова, министър на туризма, която говори на 105-тата среща на Световната организация по туризъм, провела се преди няколко дни в Мадрид.

Рекордната посещаемост действа стимулиращо според Ангелкова и тя поема личен ангажимент миналогодишните резултати да бъдат надминати и това да се превърне в тенденция. Според министърката, страната ни очаква около 10% повече чуждестранни туристи през това лято.

Ангелкова подчертава, че ще продължи да работи по ребрандирането на имиджа на България като предпочитана целогодишна дестинация, от която чужденците да очакват високо качество на предлаганите услуги. Така може да се очаква и по-голям брой туристи. Страната продължава и работата по всички инициативи, подети по модел на Световната организация по туризъм.

Междувременно, Министерството на туризма обяви, че през 2016г е отбелязано удължаване на летния туристически сезон. В област Бургас е регистриран ръст на туристите с 29% за май и 25% за септември. Летните ни курорти могат да се похвалят и със значително повишение на резервациите и приходите през миналия сезон. Очаква се това повишение да продължи и през новия сезон и хотелите да бъдат по-пълни от всякога.

Най-голям ръст има при немските и италианските туристи, които се завръщат по родните курорти. Първите туристи от Израел пък вече откриха сезона по морето, като 170 бяха посрещнати на бургаското летище.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар