Oще Рецепти за Предястия
Oще Рецепти от Китай
Обща информация за Китай
Продукти за Вон Тон:
за тестото:
2 чаши брашно
100 мл хладка вода
1 с.л. олио
сол
за плънката:
250 г скариди
250 г сьомга
соев сос
сусамено олио
оризово вино
1 с.л. джинджифил
1 с.л. нарязан див лук
Начин за Приготвяне на Вон Тон:
Смесете брашното със солта, долейте водата, след това олиото. Омесете тесто и го оставете под капак за половин час. Разточете тесто и разрежете на квадрати със страна 5 см. Обелете суровите скариди, обезкостете сьомгата и нарежете на ситни парчета. Внимателно разбъркайте и добавете останалите съставки. На квадратите от тесто поставете топка от плънката, сгънете на триъгълник и притиснете ръбовете, а ъглите отстрани залепете един с друг (както при пелмените). Загрейте в тиган олио и вода. Добавете пелмените и оставете с капак на котлона, докато водата се изпари и вон тон пелмените се позапържат отдолу до златисто.
Поднесете пелмените вон тон с пикантен сос приготвен от соев сос, оризов оцет и чили на прах.
Добави коментар
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.