Ръжени Хлебчета

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Ръжени Хлебчета:

250 гр. ръжено брашно

250 гр. брашно

1 с.л. олио

40 гр. мая

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

сусам

Начин за Приготвяне на Ръжени Хлебчета:

 Сложете в купа брашното, олиото и солта. Разтворете маята в 250 мл хладка вода, заедно със захарта. Изсипете към бращното и разбийте с миксер. Покрийте с кърпа и оставете да втаса на топло за 30 минути. Омесете тестото върху набрашнена повърхност. Оформете на руло и нарежете на 12 парчета. Оформете ги на хлебчета и ги подредете в намазана с олио и набрашнета тава. Намажете с вода и поръсете със сусам. Покрийте с кърпа и оставете да втасат за 1 час на стайна температура. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 20 минути. На дъното на фурната може да сложите купичка с вода, за да станат хрупкави. Оставете ги да се охладят.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар