Домашна Бисквитена Торта

Oще Рецепти за Десерти
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Домашна Бисквитена Торта:

  • 1 л прясно мляко
  • 1 пакет крем нишесте "Ванилия"
  • 150 г захар (на вкус)
  • 2 пакета бискивити "Закуска"
  • Шоколадови стърготини
  • Настъргани орехчета за поръсване

Начин за Приготвяне на Домашна Бисквитена Торта:

Излейте около 850 мл от прясното мляко в дълбок съд и го поставете на котлона. Подсладете със захар на вкус и оставете млякото да заври. Изсипете нишестето в 150 мл хладко прясно мляко и разбъркайте докато получите еднородна смес. Когато млякото заври, прибавете нишестето на тънка струйка и бъркайте непрекъснато. Оставете сместа да поври на изключен котлон за около 5 минути.

Поставете на дъното на избрания от Вас съд за тортата 1 слой от готовия крем. Сложете върху крема предварително потопените в прясно мляко бисквити. Покрийте бисквитите с крем, а върху него поставете още 1 ред бисквити. Към останалия крем добавете 4-5 с.л. шоколадови стърготини и разбъркайте докато получите хомогенна смес. Покрийте последния ред бисквити с шоколадовия крем.

Аранжирайте с настъргани орехчета, шоколадови стърготини и много любов 😉

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*