
Oще Рецепти за Десерти
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Домашна Бисквитена Торта:
- 1 л прясно мляко
- 1 пакет крем нишесте "Ванилия"
- 150 г захар (на вкус)
- 2 пакета бискивити "Закуска"
- Шоколадови стърготини
- Настъргани орехчета за поръсване
Начин за Приготвяне на Домашна Бисквитена Торта:
Излейте около 850 мл от прясното мляко в дълбок съд и го поставете на котлона. Подсладете със захар на вкус и оставете млякото да заври. Изсипете нишестето в 150 мл хладко прясно мляко и разбъркайте докато получите еднородна смес. Когато млякото заври, прибавете нишестето на тънка струйка и бъркайте непрекъснато. Оставете сместа да поври на изключен котлон за около 5 минути.
Поставете на дъното на избрания от Вас съд за тортата 1 слой от готовия крем. Сложете върху крема предварително потопените в прясно мляко бисквити. Покрийте бисквитите с крем, а върху него поставете още 1 ред бисквити. Към останалия крем добавете 4-5 с.л. шоколадови стърготини и разбъркайте докато получите хомогенна смес. Покрийте последния ред бисквити с шоколадовия крем.
Аранжирайте с настъргани орехчета, шоколадови стърготини и много любов 😉
Добави коментар