Пъстърва на Фурна

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Пъстърва на Фурна:

2 пъстърви по около 350-400 грама
4 големи картофа
1 лимон
пресен или сух девисил
пресен или сух копър
черен пипер
сол

Начин за Приготвяне на Пъстърва на Фурна:

Изчистваме пъстървата и осоляваме добре. Правиме смес с девисила, копъра, черния пипер, сока от половин лимон и подправяме добре пъстървата отвътре и отвън. Втората половинка от лимона нарязваме на кръгчета и пълним пъстървата с тях. Поставяме пъстървите в тавичка, за предпочитане е да използваме кухненска хартия. Прибавяме и обелените разполовени картофи, заливаме с малко олио и слагаме в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печем пъстървата във фурната за около 40-45 минути.

Поднасяме пъстървата със смес от лимонов сок и копър нарязан на ситно.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*