Заек В Гювеч на Фурна

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Заек В Гювеч на Фурна:

  • Заек – 1 бр.
  • Гъби – 350 г.
  • Сини сливи – 10 бр.
  • Моркови -3 бр.
  • Лук – 3 глави
  • Чесън – 1 глава
  • Дафинов лист – 3 листа
  • Черен пипер – на зърна или смлян (на вкус)
  • Червен пипер – 2 с.л. лъжици
  • Ригън – 1 щипка
  • Чубрица – 1 щипла
  • Бяло вино – ½ чаша
  • Соев сос
  • Сол
  • Олио

Начин за Приготвяне на Заек В Гювеч на Фурна:

Измиваме заека и го нарязваме на порции. Овкусяваме порциите със соев сос и ги оставяме да постоят така 30-на минутки.

Нарязваме гъбите, морковите на кръгчета и лука на едро. Можете да нарежете скилидките чесън и сините сливки, а пожелание можете да ги оставите цели – така също ще се получи много вкусно.

Намазняваме с олио гювеча и нареждаме на дъното част от порциите. Върху тях подреждаме една част от зеленчуците и ги поръсваме с подправките. После поставяме и останалите порции заешко, които отново покриваме със зеленчуци и поръсваме с подправки. Добавяме виното, доливаме с вода и захлупваме гювеча с капака. Заекът в гювеч на фурна се пече на бавен огън – 180 градуса за около 2 часа и половина.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар