Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Заек В Гювеч на Фурна:
- Заек – 1 бр.
- Гъби – 350 г.
- Сини сливи – 10 бр.
- Моркови -3 бр.
- Лук – 3 глави
- Чесън – 1 глава
- Дафинов лист – 3 листа
- Черен пипер – на зърна или смлян (на вкус)
- Червен пипер – 2 с.л. лъжици
- Ригън – 1 щипка
- Чубрица – 1 щипла
- Бяло вино – ½ чаша
- Соев сос
- Сол
- Олио
Начин за Приготвяне на Заек В Гювеч на Фурна:
Измиваме заека и го нарязваме на порции. Овкусяваме порциите със соев сос и ги оставяме да постоят така 30-на минутки.
Нарязваме гъбите, морковите на кръгчета и лука на едро. Можете да нарежете скилидките чесън и сините сливки, а пожелание можете да ги оставите цели – така също ще се получи много вкусно.
Намазняваме с олио гювеча и нареждаме на дъното част от порциите. Върху тях подреждаме една част от зеленчуците и ги поръсваме с подправките. После поставяме и останалите порции заешко, които отново покриваме със зеленчуци и поръсваме с подправки. Добавяме виното, доливаме с вода и захлупваме гювеча с капака. Заекът в гювеч на фурна се пече на бавен огън – 180 градуса за около 2 часа и половина.
Добави коментар
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.