Заек с Ориз И Гъби на Фурна

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Заек с Ориз И Гъби на Фурна:

  • Половин заек
  • Ориз – 1 ч.чаша
  • Гъби – 200 г.
  • Моркови – 1 бр.
  • Лук – 1 глава
  • Чесън – 2-3 скилидки
  • Дафинов лист – 2 листа
  • Мащерка – 1 щипка
  • Ригън – 1 щипка
  • Черен пипер
  • Сол
  • Олио

Начин за Приготвяне на Заек с Ориз И Гъби на Фурна:

Измиваме заека, нарязваме го на порции и го сваряваме във вода, подправена с дафиновите листа и щипка мащерка. Когато заека се свари, го обезкостяваме. Задушаваме в тиган наразания лук, чесън, морковите и гъбките и добавяме измития ориз. Вместо вода, доливаме 3 чаши от бульона, в който се е варил заека – така ястието става много по-вкусно. Подправяме с ригън, черен пипер и сол на вкус. Когато ориза набъбне леко, го изсипваме в тава и добавяме обезкостения заек. Ястието се пече на 180 градуса до готовност.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар