Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Заек с Ориз И Гъби на Фурна:
- Половин заек
- Ориз – 1 ч.чаша
- Гъби – 200 г.
- Моркови – 1 бр.
- Лук – 1 глава
- Чесън – 2-3 скилидки
- Дафинов лист – 2 листа
- Мащерка – 1 щипка
- Ригън – 1 щипка
- Черен пипер
- Сол
- Олио
Начин за Приготвяне на Заек с Ориз И Гъби на Фурна:
Измиваме заека, нарязваме го на порции и го сваряваме във вода, подправена с дафиновите листа и щипка мащерка. Когато заека се свари, го обезкостяваме. Задушаваме в тиган наразания лук, чесън, морковите и гъбките и добавяме измития ориз. Вместо вода, доливаме 3 чаши от бульона, в който се е варил заека – така ястието става много по-вкусно. Подправяме с ригън, черен пипер и сол на вкус. Когато ориза набъбне леко, го изсипваме в тава и добавяме обезкостения заек. Ястието се пече на 180 градуса до готовност.
Добави коментар
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.