Кюфтета по Чирпански

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Кюфтета по Чирпански:

350-400 г кайма

1 голяма глава лук

2 моркова

1 тиквичка

3-4 картофа

4-5 скилидки чесън
брашно

домати от консерва
олио
чубрица
черен пипер 
червен пипер
сол 
магданоз

Начин за Приготвяне на Кюфтета по Чирпански:

Подправяме каймата с чубрица и черен пипер и овалваме кюфтенцата в брашното. Завираме в тенджера подсолена вода и пускаме кюфтенцата да поврат най-много за десетина минути. Задушаваме отделно лука, чесъна и морковите. Добавяме наразяните картофи и тиквичка. Подправяме с червен пипер, добавяме доматите (около ½ от консервата) и разбъркваме. Изсипваме готовата смес със зеленчуците в тенджерата при кюфтенцата. Допълнително подправяме с черен пипер и чубрица на вкус и оставяме ястието да ври на котлона. Когато кюфтетата по чирпански са готови, по желание ги поръсваме с магданоз.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар