
Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Пилешки Хапки с Панделки:
200-300г пилешки бонфиленца /може и гърди/
1 морков
½ тиквичка
2л.соев сос
1л. горчица
1-2 скилидки чесън
½ чашка зехтин или олио
1 чаша паста с форма на панделки или спиралки
Начин за Приготвяне на Пилешки Хапки с Панделки:
Приготвяме марината от зехтин, соев сос, горчица и ситно нарязан или счукан чесън. Нарязваме пилешкото месо на хапки, заливаме го с маринатата и го оставяме да престои половин час. През това време нарязваме зеленчуците. Поставяме на котлона тиган с малко мазнина и изсипваме пилешките хапки. След няколко разбърквания добавяме зеленчуците и овкусяваме с сол и черен пипер. Ако искаме ястието да е по-сочно можем да добавим малко бяло вино. В отделен съд сваряваме панделките, добавяме ги в тигана и внимателно разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме с магданоз.
Добави коментар
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.