Агнешко За Георгьовден

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Агнешко За Георгьовден:

 

  • 2-2.5 кг агнешко месо
  • ½ пакетче масло
  • 1 чаша бира
  • 1 връзка зелен лук
  • Червен пипер
  • Черен пипер
  • Джоджен

Начин за Приготвяне на Агнешко За Георгьовден:

Агнешкото месо е добре да се приготви в тенджера под налягане. Нарязва се месото на порции и се осолява. Нарежда се в тенджерата по следния начин: парчетата месо се поставят плътно едно до друго, без да опират до стените на тенджерата. Върху всяко парче месо се поставя парченце масло и се поръсва с джоджен. По същия начин се нареждат втори и трети ред като се внимава парчетата месо да не опират стените на тенджерата. На края се налива 1 чаша бира и 1 чаша вода и се поставя на котлона за 40-50 минути. Може да се използва и обикновена тенджера, чийто капак може да се обмаже с тесто и се остави за дълго на бавен огън.

Когато месото е готово внимателно се изважда от тенджерата и се нарежда в тавичка (може преди това да се обескости). В тиган с малко мазнина се задушава за кратко зелен лук, прибавя се червен пипер, черен пипер, джоджен и 1 чаша бульон от тенджерата. Залива се с тази смес месото в тавата и се запича в загрята фурна до зачервяване.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар