Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Пълнени Тиквички на Фурна:
- Тиквички -3 бр.
- Пилешко месо
- Морков – 2 бр.
- Праз лук – половин стрък
- Чесън – 3 – 4 скилидки
- Ориз – 1 кафена чашка
- Доматен сок – 4-5 супени лъжици
- Черен пипер
- Сух копър
- Сол
- Олио
- Кашкавал за настъргване
Начин за Приготвяне на Пълнени Тиквички на Фурна:
Измийте тиквичките и ги разполовете на две. С помощта на малка лъжица издълбайте всяка от тиквичките, така че да се получат лодки. Нарежете на ситно праза, морковите, чесъна, както и пълнежа на тиквичките, който също ще използваме за плънката. Измийте пилешкото месо и го нарежете на много ситни хапки. Подправете ги с черен пипер и ги запържете леко в тигана, докато побелеят. Добавете към тях нарязаните зеленчуци и ги задушете за кратко. Добавете ориза и доматения сок, долейте с вода и подправете със сол, черен пипер и копър. Оставете да покъкри на слаб огън докато ориза поеме водата.
Подредете тиквичките в подходяща тава и ги напълнете с готовата плънка. Не забравяйте да сложите два-три пръста вода отстрани в тавичката. Печете в умерена фурна до готовност на тиквичките. Накрая ги поръсете с натърган кашкавал и ги запечете за още няколко минутки. Тиквичките на фурна много вървят с кисело мляко или млечен чеснов сос.
Добави коментар