Пълнени Тиквички на Фурна

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Пълнени Тиквички на Фурна:

  • Тиквички -3 бр.
  • Пилешко месо
  • Морков – 2 бр.
  • Праз лук – половин стрък
  • Чесън – 3 – 4 скилидки
  • Ориз – 1 кафена чашка
  • Доматен сок – 4-5 супени лъжици
  • Черен пипер
  • Сух копър
  • Сол
  • Олио
  • Кашкавал за настъргване

Начин за Приготвяне на Пълнени Тиквички на Фурна:

Измийте тиквичките и ги разполовете на две. С помощта на малка лъжица издълбайте всяка от тиквичките, така че да се получат лодки. Нарежете на ситно праза, морковите, чесъна, както и пълнежа на тиквичките, който също ще използваме за плънката. Измийте пилешкото месо и го нарежете на много ситни хапки. Подправете ги с черен пипер и ги запържете леко в тигана, докато побелеят. Добавете към тях нарязаните зеленчуци и ги задушете за кратко. Добавете ориза и доматения сок, долейте с вода и подправете със сол, черен пипер и копър. Оставете да покъкри на слаб огън докато ориза поеме водата.

Подредете тиквичките в подходяща тава и ги напълнете с готовата плънка. Не забравяйте да сложите два-три пръста вода отстрани в тавичката. Печете в умерена фурна до готовност на тиквичките. Накрая ги поръсете с натърган кашкавал и ги запечете за още няколко минутки. Тиквичките на фурна много вървят с кисело мляко или млечен чеснов сос.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар