![1354999606](https://myplanet.bg/wp-content/uploads/2017/04/1354999606-678x381.jpg)
Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Паламуд на Фурна:
1 паламуд
1 голяма глава лук
1 морков
1/3 буркан-консерва домати
80 мл бяло вино
1/2 чаша нарязани орехови ядки
олио, зехтин
сол
черен пипер
магданоз
Начин за Приготвяне на Паламуд на Фурна:
Отстраняваме опашката и главата на един почистен паламуд. Разрязваме го на две или на четири и го поставяме в намазана с олио тавичка. Поръсваме със сол и черен пипер и покриваме парчетата с доматите и нарязаните на резенчета моркови и лук. Поръсваме с малко зехтин, поливаме с виното и покриваме тавичката с фолио. Печем около 20-30 минути на 180 градуса и махаме фолиото. Посипваме орехите и запичеме още 5-10 минути. Преди поднасяме поръсваме с магданоз.
Добави коментар