Паламуд на Фурна

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Паламуд на Фурна:

1 паламуд

1 голяма глава лук

1 морков

1/3 буркан-консерва домати

80 мл бяло вино

1/2 чаша нарязани орехови ядки

олио, зехтин

сол

черен пипер

магданоз

 

 

Начин за Приготвяне на Паламуд на Фурна:

      Отстраняваме опашката и главата на един почистен паламуд. Разрязваме го на две или на четири и го поставяме в намазана с олио тавичка. Поръсваме със сол и черен пипер и покриваме парчетата с доматите и нарязаните на резенчета моркови и лук. Поръсваме с малко зехтин, поливаме с виното и покриваме тавичката с фолио. Печем около 20-30 минути  на 180 градуса и махаме фолиото. Посипваме орехите и запичеме още 5-10 минути. Преди поднасяме  поръсваме  с магданоз.

 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар