Красивият и забележителен Хой Ан – един от незабравимите градове във Виетнам

Хой Ан се намира в средната част на виетнамската S-образна брегова линия и е едно от седемте чудеса на страната, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, благодарение на  изключително добре запазената колониална архитектура и вековна история. Градът е бил един от най-важните търговски  центрове в югоизточна Азия. През 18 век японските мореплаватели са вярвали, че той е сърцето на цяла Азия.

От средата на XIV век, Хой Ан е бил стратегическо пристанище. Официално градът е основан през 1595 година, в резултат на засилените търговски политики въведени от династия Нгуен, които управляват южен Виетнам от 1518 до 1777 г. По това време европейските сили с невиждан до момента ентусиазъм проучват и търгуват с мистичен и привлекателен Хой Ан. Поради което градът бързо нараства и се превръща в едно от най-натоварените и богати пристанища в региона.  Доказателства за това бурно развитие могат да се открият и днес.

Днес Хой Ан е известен най-вече с процъфтяващата туристическа индустрия, благодарение  на красивата архитектура и тесните улички, които почти не са променили облика си от древно време. Една вечерна разходка по улица Бах Данг ще отведе туриста 200 години назад във времето. Зад всеки ъгъл могат да се открият ресторанти, кафенета или магазинчета, които предлагат вкусна храна, напитки и уникални сувенири.

По това време на годината, пътуването до Хой Ан е препоръчително, тъй като туристите са малко, а постоянният океански бриз поддържа приятни летните температури отлични за плаж на брега на морето.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар