Суринам – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Суринам

Дестинации в Суринам

Макар и често пренебрегвана като туристическа дестинация, Суринам е очарователна страна, надарена с изключителна природа и уникален животински свят. Наричана в миналото Нидерландска Гвиана, латионоамериканската страна граничи с Бразилия на юг, Гвиана на запад и Френска Гвиана на изток.

Първите заселници на Суринам са суринените. Когато испанците пристигнали в края на 15 век, суринените са били прогонени от други южноамерикански индиански племена. В миналото страната често се е борила срещу апетитите на велики сили като Нидерландия, Франция и Англия, докато накрая не успява да се съпротиви и става колония на Нидерландия. През 1954 г. заедно с Холандските Антили, Суринам получава статут на атономна област на Кралство Нидерландия, но по-късно през 1975 г. получава пълната си независимост.

Столицата на латиноамериканската страна е древният Парамарибо, който впечатлява с красивата си колониална архитектура от 17 век. В центъра на града атмосферата е невероятна и не случайно е част от Световното културно наследво на Юнеско.

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар