Маракеш – Дестинации в Мароко

Booking.com

Основан през далечната 1062 г. от първия берберски крал от династията на Алморадивите, Маракеш е един от четирите Имперските градове и е една от най-атрактивните туристически дестинации в Мароко. Днес Маракеш се нарежда на четвърто място по големина след Казабланка, столицата Рабат и най-старият имперски град Фес.

Сред най-атрактивните забележителности в Маракеш е Площадът Джама Ел Фна – уникално място в центъра на града, което привлича безброй чуждестранни туристи с атрактивните си оратори, певци, танцьори и дресьори на маймуни и змии. Вечерта тук можете да наблюдавате удивително нощно светлинно шоу.

Други интересни атракции са джамията Кутубия, градините Менара, музеят Дар си Саид, дворецът Бахия и Медината – огромен търговски център, простиращ се на площ от 600 хектара, който е най-голямата медина в цяло Мароко. Ако разполате с повече време, можете да си отделите един ден за вълнуваща екскурзия до берберските древни градчета Аит Бен Хаду Касбах и Касбах Телует, разположени в прегръдката на Атласките планини.

Обща информация за Мароко
Кога да посетим Мароко
Пари и разходи за Мароко

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар