Бали – Дестинации в Индонезия

Обща информация за Индонезия
Кога да посетим Индонезия
Пари и разходи за Индонезия
Забележителности в Индонезия

Остров Бали е истински тропически рай, разположен в сърцето на най-големия архипелаг на света – Индонезийският архипелаг. Островът е известен с великолепна си природата, тайнствените култове и богати древни традиции. Считан за едно от най-красивите кътчета в света, Бали е често назаоваван с името „Островът на хилядата храма” заради богатото си наследство от многобройни храмове и пагоди, които ни пренасят далеч в древната история и култура на острова.

Природата тук е впечатляваща – екзотичните плажове и кристалният зелен океан се редуват с гъстите тропически джунгли, просторните терасовидни оризови плантации и притихнали вулкани, извисяващи се високо в небето. Местното население е толкова мило и любезно, че винаги ни дарява със слънчеви усмивки и стопля сърцата ни.

Днес този туристически рай е една от най-привлекателните екзотични дестинации в света. Островът предлага мечтаното съчетание от модерни курорти и хотели, възможности за приятни екскурзии и разходки, вкусна храна и много забавления.

Освен столицата Денпасар, сред най-интересните места в Бали е туристическият курорт Кута. Той придобива все по-голяма популярност сред по-младите туристи заради чудесните условия за сърфинг и бурния нощен живот. Други популярни места са Семиняк и Санур, както и курортът Нуса Дуа, известен с чистите си бели плажове и луксозни хотели. Огромен интерес за туристите представляват Убуд – центърът на балинезийското худежествено изкуство, езерото  Батур и едноименният действащ вулкан, както и храмовият комплекс Бесаки, разположен в източната част на Бали.

Провери и Намери Най-Ниската Цена Сред 1 206 987 Места за Настаняване по Целия Свят:

Booking.com онлайн хотелски резервации

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар