Канди – Дестинации в Шри Ланка

Канди е един от най-красивите градове в Шри Ланка. Сгушен сред зелени хълмове, градът е разпложен в долината Канди, която пресича територия от тропически плантации. Канди е столица на Централна провинция на Шри Ланка, както и на административния район на Канди.

Древният планински град е център на средновековната култура, изкуство и занаяти в страната. В миналото Канди е бил последната столица на царете в Шри Ланка. Произходът на името му идва от думата &bdquo,канда&rdquo,, което означава планина, а местните синхали са го наричали &bdquo,Махануара&rdquo,, или &bdquo,Великият град&rdquo,. Някога царският дворец в Сенкадагала е бил построен от Цар Викрамабаху по заръка на брахманите, които определили мястото като най-подходящо за изграждане на бъдещата столица. Първият цар, който се възкачил на престола на Сенкадагала, е Сена Самата Уикрамабаху.

Сред най-големите забележителности в Канди са храмът на свещения зъб на Буда &bdquo,Далада Малигава&rdquo,, където можете да наблюдавате най-популярната молитвена церемония, Музеят на скъпоценните камъни, центърът за занаятчийски и ръчно изработени стоки, работилницата за гравиране. Не пропускайте да се разходите до красивото езеро Канди, което е изградено през 1798 година от последния от царете Синхала – Сри Уикрама Раджасинг.

Обща информация за Шри Ланка
Кога да посетим Шри Ланка
Пари и разходи за Шри Ланка


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар