Хой Ан – Дестинации във Виетнам

Средновековното градче Хой Ан е кулуминацията на всяко пътуване във Виетнам. Като част от Световното културно наследсво на ЮНЕСКО, този очарователен град ни грабва с богатото си културно и историческо наследство и неустоимият чар на тесните и романтични малки улички.

Макар, че в миналото Хой Ан е било село, сгушено от двете страни на река Ту Бон, днес определено виждаме, че се е превърнал в притегателен туристически център с новопостроени хотели, ресторанти, барове и магазинчета за сувенири. Когато отседнете в Хой Ан, ще бъдете приятно изненадани от близките разстояния, които можете да изминете пеша. Старият град е затворен за автомобили и пред вас се открива чудесната възможност да си наемете велосипед по време на престоя си.

Хой Ан е успял да съхрани богато си историческо минало може би най-много от всяко друго място във Виетнам. Това се усеща най-вече в т.нар. „Легендарна вечер на Хой Ан“ – която се състои всеки месец по време на пълнолуние. През тази необикновена нощ е забранено влизането на мотоциклети в Стария град и той се превръща в една магическа земя с пъстри улици, изпълнени с копринени фенери, песни, танци, игри и вкусна традиционна храна.

Когато планирате посещението си в Хой Ан, имайте в предвид, че всяка година по време на дъждовния сезон, особено през октомври и ноември, градът има сериозни проблеми с наводненията. През 1964 г. е регистрирано най-голямото наводнение в Хой Ан, когато водата е достигала чак до покривите на къщите.

Обща информация за Виетнам
Кога да посетим Виетнам
Пари и разходи за Виетнам


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар